Home Vijesti Počelo emitovanje programa BIR TV

Počelo emitovanje programa BIR TV

285
0

Pokretanje televizije BIR, jedan je od većih projekata Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u domenu medijskog djelovanja. Emitiranje novog kanala počelo je u petak 1. dana ramazana u 12h.

Govoreći o ovom projektu reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH-a istakao da je ovo najbolji poklon za mubarek mjesec Ramazan.

“Ja se nadam da će televizija kako je to i radio BIR do sada činio opravdati svoje postojanje i biti na radost svim muslimanima u BiH. Mi ćemo nastojati da ovaj kanal otvorimo prema muslimanima, kako bismo mogli sa njima što bolje komunicirati ali naš cilj je da televiyija BIR bude porodična televizija, televizija koja će promovirati istinske i prave vrijednosti i koja će naći svoje mjesto u medijskom prostoru.”

Bir televizija je platforma putem koje Islamska zajednica ostvaruje kontakt i komunikaciju sa muslimanskom i bosansko-hercegovačkom javnošću.

“Moram priznati da saam ponosan što svjedočim generaciji koja otvara televizijski signal za gledaoce koji žele i taj vid informacije da imaju pred sobom, pa i taj oblik komunikacije koji se osjetio kao potreban za ovo vrijeme i volio bih da se svi uključimo, dakle i mi koji radimo u realizaciji programskog sadržaja, tako i gledaoci kako bismo svaki dan poboljšavali rad, jer kvalitet treba biti naš moto i sadržaj koji ima kada je islam u pitanju i vjerski sadržaj u tradiciji muslimana koji su došli od Uzvišenog Allaha kroz objavu Kur'ana Časnog.”

Namjera osnivača je da se ostvari saradnju sa kablovskim operaterima ali i da tv signal BIR televizije stigne do regiona i dijaspore.