U doba korona virusa naselje Nedakusi u Bijelom Polju 24 sata bez vode

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U vrijeme pandemije korona virusa, onda kada je najpotrebnije voditi računa o ličnoj higijeni mještani naselja Nedakusi u Bijelom Polju puna 24 sata su bez vode. To je izazvalo revolt kod brojnih mještana ovog dijela opštine koji su na društvenim mrežama javno izrazili svoje nezadovoljstvo. U tom naselju je, ističu mještani, nekoliko trudnica. Ima i puno djece, a i situacija je nezahvalna da se baš sada trpe restrikcije vodom. Ovakvi slučajevi dešavaju se često u posljednje vrijeme, a azbestne cijevi za vodu stare su i dotrajale, te kancerogene, pa je vrijeme da se ovaj problem jednom za sva vremena riješi.

“Bez vode smo bili od ponoći pa puna 24 sata i to u doba pandemije virusa korona. U vrijeme kada treba ruke prati često i voditi računa o higijeni ovakvi problemi nam vrlo teško padaju. Vodovod koji prolazi kroz Nedakuse je dotrajao i od azbestnih je cijevi, koje su kancerogene i izbačene iz upotrebe svugdje u svijetu, redovno se kvari i siguran sam da su toga svjesni i ljudi iz lokalne samouprave. Zašto jednom zauvijek ne žele riješiti taj problem za mještane Nedakusa je misterija. Izgleda da su mnogi drugi projekti preči predstavnicima lokalne uprave od zdravlja njenih građana. Podsjećam, milioni eura su se trošili za projekte “Đalović pećine”, skijališta “Bjelasica” i tako dalje, koji su svi skupa manje važni od ovog problema. Ali na kraju izgleda za lokalnu upravu je najviše važno gdje može ko više da se “ugradi”, tj. zaradi – da ne kažem ukrade. Apelujem na sve njih da isporavno podese svoje prioritete, da projekti koji su neophodni za funkcionisanje grada imaju najveću važnost, bez obzira na profitabilnost firmi koje izvode radove, a koje su, opet, bliske sa upravom”, kazao je predsjednik OO BKZ-a u Bijelom Polju Semir Hodžić.

Prema dosadašnjem presjeku rezultata testiranih osoba na korona virus, u Bijelom Polju zabilježeno je 6 pozitivnih slučajeva.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img