Volonteri u Prijepolju za primjer drugima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Otkako je u državi nastupilo vanredno stanje Prijepolje važi za opštinu koja preduzima sve neophodne radnje kako bi rizik od koronavirusa svela na minimum. Direktor policije Vladimir Rebić prethodnih dana izjavio je kako se u toj opštini najviše poštuje policijski čas, što ukazuje na visok stepen svijesti građana. Zato su volonteri ti koji su od ranih jutarnjih časova pa sve do policijskog časa u službi građana. Znaju otići, svjedoče, sa kraja na kraj grada kako bi dostavili veknu hljeba, ali to rade sa zadovoljstvom, jer sve u životu ima svoju vrijednost, poručuju, pa će ljudi to znati cijeniti.

“Kao i prethodnih dana imali smo niz volonterskih akcija gdje smo se odazvali na poziv naših građana. Pošto naši sugrađani stariji od 65 godina svoje domove mogu napuštati jedino nedjeljom u periodu od 3 do 8 časova ujutru, mi volonteri smo na terenu od ranih jutarnjih časova i na usluzi njima i njihovim potrebama. Oni imaju broj telefona na koji se trebaju javiti, a mi im na kućnoj adresi dostavimo sve što im treba. Pored toga, naši volonteri su i u vremenu određenom za starije sugrađane ispred marketa, pomažu im u kupovini i nose im kupljene namirnice do njihovih domova, ali isto tako dolaze da ih uzmu automobilima i na istih način ih vrate svojim kućama. Zahvalila bih se ovim putem svim donatorima, pogotovu onim kojim su donirali maske za naše sugrađane i naše volontere, kao i onima koji su donirali osnovne životne namirnice. Zahvalila bih se našim volonterima koji sa velikom odgovornošću pristupaju svakom našem građaninu kojem je potrebna naša pomoć i podrška”, kaže Ilda Veljović.

Prema posljednjim zvaničnim informacijama u Prijepolju su zabilježena tri slučaja oboljelih od koronavirusa. Ovim putem apel od strane lokalne samouprave svima da ostanu svojim kućama i poštuju naredbe države.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img