Muftija Dudić dao podršku projektu nastave na daljinu na bosanskom jeziku

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić posjetio je Sandžak televiziju i tom prilikom se upoznao sa funkcionisanjem i realizacijom projekta nastave na daljinu za učenike koji pohađaju nastavu na bosanskom jeziku a prema planovima i programima obrazovnog sistema u Republici Srbiji, koji se realizira u saradnji sa Maticom bošnjačkom i Ministarstvom prosvjete.

Muftija Dudić istakao je ovaj projekat od izuzetnog značaja, te da je od civilizacijske vrijednosti.

„Meni je pripala čast da u ime Islamske zajednice posjetim ovaj projekat i da se svima vama najtoplije zahvalim, svjestan sam da činite stvari koje su od izuzetnog značaja, te da ste svjesni vaše uloge, posebno u današnje vrijeme. Organizirati nastavu na ovaj način za učenike osnovne i srednje škole, nimalo nije lak projekat ali imajući u vidu potencijale sa kojima se raspolaže, svjestan sam i siguran da ćete vi kao i sve što ste ranije činili, ovaj projekat iznijeti na ponos svih nas Bošnjaka. Želim da vam čestitam, želim da vam se zahvalim, čineći dovu Allahu dž.š. da posebno u ovim turbulentnim vremenima, vremenima sa mnogo izazova i iskušenja sačuva vas i vaše porodice. Budite ubijeđeni da kada sve ovo prođe, vi ćete biti najveći heroji, vi ćete se ponositi a i svakako da mi koji pored malih ekrana svakoga dana imamo prilike da uživamo u ljepotama onoga što nam vi primjećujete, mi se ponosimo vama.“, istakao muftija Dudić.

Naglasio da je Sandžak televizija realizacijom ovog projekta, položila težak ispit.

„Bez obzira kako ko ovo shvatio ali sam u prilici da svakodnevno posmatram i pratim neke druge medijske kuće u zemlji i okruženju, kako to oni realiziraju. Hoću da vam kažem da ste najbolji i da ste najoriginalniji, zato budite ponosni, ovo je projkat od izuzetnog značaja i televizija Sandžak je i ovog puta položila ispit kako je to i uvijek do sada bilo. Neki drugi nisu smjeli da se usude na ovaj korak i da pokrenu ovaj projekat, televizija Sandžak zajedno sa Maticom bošnjačkom svakako uz podršku Ministarstva prosvjete ste se odlučili da zajedno ovo odradite i ja želim da vam čestitam. Svakako, nemojte očekivati kada radite neke krupne i velike stvari da će vas svi hvaliti, očekujte od nekih da će vas i kritikovati ali to je dobro, kada vas loši ljudi budu hvalili, onda se vi zapitajte gdje ste pobrkali i gdje ste pogriješili. Ja sam imao potrebu da u ovom mubarek danu i mubarek mjesecu Ševalu, kada iščekujemo doček mjeseca Ramazana, da vas posjetim i da vam se u ime Islamske zajednice najtoplije zahvalim.“

Poručio svima da trebaju da iskoriste ovu blagodat, te da slobodno vrijeme upotpune prateći sa svojom djecom ovaj projekat pored malih ekrana.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img