Dr Sadović: Pozivam sve privrednike da ne zarađuju na trenutnoj nesreći naroda

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kako je vanredna situacija uzrokovana pandemijom korona virusa uzela maha, ovih dana se u javnosti sve više vodi ogromna polemika oko zaštitnih maski, rukavica i drugih medicinskih i higijenskih sredstava kojima su cijene umnogostručene nego što su bile prije ove situacije. Tim povodom na svom Facebook profilu oglasio se i ugledni hirurg iz Prijepolja i prvi čovjek Demokratske partije Sandžaka Zulkefil Bato Sadović ističući da je prije ove krizne situacije maske mnogo boljeg kvaliteta od onih koje sada prave određene fabrike nabavljao za 12 dinara po komadu. Cijena u pojedinim apotekama sada se kreće i do stotinu dinara, ali najviše smeta to što, navodi Sadović, firme nekih privrednika u Prijepolju javno istupaju sa cijenom pet puta većom nego inače i to pod sloganom da tako žele pomoći građanima Prijepolja.

Ovih dana je počeo sa radom i Kontakt centar za republičke inspekcije. Građani i privreda mogu da prijave nezakonito podizanje cijena životnih namirnica, lijekova, medicinskih sredstava i zaštitne opreme na broj 011/6350-322 ili putem sajta inspektor.gov.rs.

Operateri će na raspolaganju biti od 9 do 16 časova, a van radnog vremena moguće je ostaviti prijavu kao govornu poruku. Ovaj kontakt centar pokrenula je Vlada u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Kancelarijom za IT i eUpravu, NALED-om i Jedinicom za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor, a uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img