DJECO, STIGAO RASPORED TV ČASOVA NA BOSANSKOM: Od sutra u 10 kreće nastava na daljinu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Učenje na daljinu za nastavu na bosanskom jeziku kreće sutra (ponedjeljak) u 10:00 časova. Za sve osnovce obrazovni sadržaji biće emitovani na Sandžak televiziji, a svi emitovani časovi biće dostupni i na Youtube platformi, saopćila je Matica bošnjačka.

Za učenike osnovnih škola, počev od sutra od deset sati, šest dana u nedjelji biće emitovan posebno pripremljeni i adaptirani obrazovni sadržaj u skladu sa propisanim planom i programom nastave i učenja.

Časovi će biti emitovani na kanalu Sandžak televiziji, prema rasporedu po razredima, koji će dan prije emitovanja biti dostupan na sajtu www.sanapress.info

Za sve učenike od prvog do četvrtog razreda emitovat će se obrazovni sadržaji u blokovima od po sahat vremena dnevno. Za učenike i od petog do osmog razreda nastava će se emitovati od utorka 24.03.2020. godine.

Za učenike srednjih škola također je planirana nastava na daljinu, aktvino se radi na snimanju materijala kako bi se što prije krenulo sa emitovanjem.

Opširnije o projektu nastave na daljinu koji sprovode Matica bošnjačka i Sandžak televizija uz podršku Ministarstva prosvjete u emisiji Sandžačko jutro u ponedjeljak od 09:20 časova govoriće dr. Jahja Fehratović.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img