Muftijstvo sandžačko na raspolaganju vladi Crne Gore u borbi protiv korona virusa

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Crnoj Gori je u četvrtak uveče potvrđena još tri slučaja oboljelih od korona virusa, tako da je ukupan broj oboljelih u ovoj zemlji porastao na 13. U skladu sa instrukcijama nadležnih institucija u cilju prevencije širenja korona virusa, muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević kazao da će Muftijstvo sandžačko biti na raspolaganju vladi u Crnoj Gori u borbi protiv ovog virusa.

– Cijelo čovječanstvo pa tako i mi ovdje u Sandžaku i cijeloj Crnoj Gori živimo teške dane. U ovoj situaciji treba da budemo svi jedna strana i da uložimo maksimalne napore da sačuvamo ljudske živote. Jer život je jedna od pet univerzalnih vrijednosti radi čijeg očuvanja su objavljeni svi nebeski i propisani zemaljski zakoni. Veoma je važno što su zvanične instance preduzele ozbiljne preventivne mjere za suzbijanje širenja virusa COVID19. Pozivam sve pripadnike vjere Islama da poštuju smjernice zvaničnih institucija jer nam je to stroga i vjerska obaveza radi očuvanja života. Muftijstvo sandžačko ustupa ljudske i prostorne kapacitete svih svojih ustanova i organizacija Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti u Crnoj Gori u cilju ujedinjevanja energije u borbi protiv zajedničkog neprijatelja koje je zadesilo i naše društvo. Posebno će Centar za humanitarni rad Hajrat intenzivirati svoj rad i djelovanje na humanitarnom polju kada su u pitanju najugroženije osobe od ovog virusa u smislu dostavljanja elementarnih životnih namirnica i lijekova do njihovih kuća.

Muftija Kujević poručio da u ovoj situaciji svi moramo ostati staloženi, pribrani, puni nade, optimizma i molbi da će Milostivi i Svemogući Stvoritelj otkloniti ovu kušnju od svijeta čim prije kako bismo nastavili da živimo još kvalitetnije i bolje.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img