Potpisan ugovor sa Ministarstvom prosvjete – Matica bošnjačka i STV će realizirati nastavu na bosanskom jeziku

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Danas je u Beogradu u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja potpisan sporazum između Ministarstva, Matice bošnjačke i Sandžak televizije o realizaciji nastave na daljinu za učenike koji pohađaju nastavu na bosanskom jeziku, a prema planovima i programima obrazovnog sistema u Republici Srbiji.

Ovim sporazumom Ministarstvo prosvjete, Matica bošnjačka i Sandžak televizija uredili su odnose prema kojima cjelokupnu nastavu na bosanskom jeziku organizira i sprovodi Matica bošnjačka sa saradnicima, a ekskluzivno emitira Sandžak televizija, dok će kvalitet nastave i njenu redovnost pratiti ovlašteni predstavnici Ministarstva prosjvete.

Sporazumom je definirano da su ova tri činioca jedini nosioci izvođenja nastave na daljinu na bosanskom jeziku u Republici Srbiji do okončanja vanrednog stanja.

Sporazumom je definirano da će Sandžak televizija, posredstvom Ministarstva, uspostaviti saradnju sa Radio-televizijom Srbije (RTS), o preuzimanju dijela opštih predmeta, čime se izlazi u susret đacima i roditeljima iz visinskih predjela koji nemaju signal RTS-a.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img