Formiran Krizni štab Islamske zajednice za prevenciju korona virusa

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U utorak 17.03.2020. godine predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić održao je sastanak sa rukovodiocima ustanova Islamske zajednice i glavnim imamima medžlisa s ciljem sagledavanja aktuelnog stanja na terenu i preventivnog djelovanja, a nakon uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji zbog posljedica širenja zaraze korona virusom.
Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima i preporukama čiju je realizaciju pokrenuo Mešihat Islamske zajednice, te planiranim mjerama koje imaju za cilj sprječavanje težih posljedica i širenja korona virusa.
Tim povodom, donijeta je odluka o formiranju Kriznog štaba Islamske zajednice za prevenciju korona virusa, koji čine glavni imami medžlisa i rukovodioci ustanova, kojeg će operativno predvoditi rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe dr. Rešad ef. Plojović, a zajedničkim sjednicama Štaba će predsjedavati predsjednik Mešihata.
Glavnim imamima date su instrukcije o postupanju u predstojećem periodu i zatraženo da se svi imami i raspoloživi kapaciteti Islamske zajednice stave na raspolaganje njenim pripadnicima, te da se na prostoru svih medžlisa organizuju centri za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva.

        

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img