Home Vijesti Stranka pravde i pomirenja na izbore izlazi pod sloganom “Samo pravo”

Stranka pravde i pomirenja na izbore izlazi pod sloganom “Samo pravo”

406
0

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić dao je danas potpis podrške za učešće na predstojećim izborima listi “Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca”. Stranka pravde i pomirenja na ovim izborima sudjeluje na svim nivoima, na lokalnom, pokrajinskom i na republičkom.

“Stranka pravde i pomirenja nastupa u koaliciji sa Demokratskom partijom Makedonaca koja djeluje na području Vojvodine. Time, zapravo, pokazujemo kapacitet okupljanja manjinskih zajednica. Istina, pored zvanične koalicije, ovoj listi već je pristupilo nekoliko neformalnih grupa, udruženja i organizacija širom zemlje. Iskreno se nadam da će narednih dana i sedmica toga biti još”, kazao je akademik Zukorlić.

Akademik Zukorlić istakao zadovoljstvo odzivom građana i atmosferom koja vlada u stranci.

“Za razliku od određenih, da kažem, režimskih struktura mi moramo sve potpise regularno i zakonito da prikupimo i to se zapravo i dešava. Veoma sam optimističan, atmosfera je odlična, ljudi se odazivaju. Mnogo veći problem imamo sa administrativnom procedurom, notarima i prosto vremenom da se svaki potpis obradi nego li sa interesiranošću građana”, dodaje akademik Muamer Zukorlić.

Kazao da će Stranka pravde i pomirenja na izbore nastupiti pod sloganom “Samo pravo”.

“Samo pravo, samo pravedno, samo ispravno, samo uspravno, samo pravično, samo pravim putem. Pravda, pravo i pojam pravosti je nešto što je ugrađeno i u samo ime stranke što predstavlja i stožernu vertikalu naše ideologije i što je nešto, na kraju, kako se pokazalo i postalo dio naših karaktera”, podvlači akademik Zukorlić.

Još jednom ponovio da neće pristati na prljavu kampanju, te ostati dosljedni afirmativnoj i dostojanstvenoj kampanji.

“Idemo u kampanju odlučno, jako, hrabro, snažno, organizirano, energično, ali prije svega kulturno, elegantno, bez uvreda, bez pretjerane oštrine ili bilo kakvog blaćenja prema političkim protivnicima. Bez obzira kako se oni prema nama ponašali mi ćemo do zadnjega dana ostati dosljedni dostojanstvenoj kampanji, afirmativnoj kampanji koja će se baviti programima koje mi nudimo, ljudima koje mi nudimo, a u pogledu naših oponenata ili političkih protivnika – nećemo ići na napade, već ćemo ići da jednostavno otkrijemo i narodu predstavimo sve ono što su radili – ako je bilo loše neka narod kaže da je to bilo loše i neka potvrdi glasačkim listićem. Ako je bilo dobro, opet neka narod to uradi. Mi vjerujemo da narod jeste pametan i da mu ne treba sve nacrtati i naslikati. Tako ćemo se i ponašati”, zaključio je akademik Muamer Zukorlić.

Akademik Zukorlić na kraju zahvalio građanima koji u velikom broju daju podršku listi i na strpljenju potrebnim za to čime potvrđuju odlučnost da od srca podrže Stranke pravde i pomirenja.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA