Akademik Zukorlic u žestokoj raspravi sa radikalima i Vukadinovićem o genocidu i agresiji na Islamsku zajednicu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić reagovao je danas u Skupštini Srbije na nastupe narodnih poslanica Srpske radikalne stranke Milorada Mirčića i Miljana Damjanovića koji su u svojim govorima negirali genocid u Srebrenici i na snihodljiv način govorili o nacionalnim manjinama. 

Dr. Zukorlić je, između ostalog, rekao da očekuje od radikala koji su, kaže, pokazali svoju hrabrost da govore o tome što drugi ne smiju i da kao dokazane partiote budu “barjaktari priznanja genocida u Srebrenici”.

To bi mogao da bude korjeniti zaokret, rekao je dr. Zukorlić i dodao da se radi o nespornim činjenicama, međutim, kada se, kaže, to gleda iz Beograda ili neke druge tačke, onda to izgleda drugačije.

“Ja sam u Srebrenici bio najmanje deset puta. Imate faktografiju, imena i prezimena, nešto što je nesporno. Jedino sa čime sam spreman da se složim jeste ako treba da napravimo i zajedničku radnu grupu i naučnu i kakvu god da se dođe do istine i činjenica. To je od interesa za oba naroda i za odgoj naših budućih generacija”, rekao je dr. Zukorlić.

Кako je rekao, odnos prema zlu i zločinu nije samo odnos prema drugoj strani, nego prema budućim generacijama, “na kojoj matrici ih školujemo i podižemo”. “To je nešto gdje bi trebalo da imamo snage za zajednički stav”, napomenuo je Zukorlić.

Dr. Zukorlić se osvrnuo i na izlaganje Vukadinovića u dijelu koji se odnosio na agresiju na Islamsku zajednicu.

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img