SRAMNO – Ademoviću samo 18 mjeseci zatvora za seksualno zlostavljanje djeteta

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Danas je pred sudom u Novom Pazaru izrečena presuda Osmanu Ademoviću osumnjičenom da je dvije godine seksulano zlostavljao učenicu koja sada ima 13 godina. On je dijete više puta obljubio u sali za fizičko vaspitanje, kao i u svlačionicama te škole, tada kao nastavnik u Osnovnoj školi “Rifat Burdžević Tršo” u Tutinu.

Porodica žrtve zgranuta presudom od 18 mjeseci zatvora, u šta će se uračunati i 13 mjeseci koje je Ademović proveo u pritvoru dok je suđenje trajalo.

“I da živim ovdje? Ma idem širom svijeta da se žalim šta se mom djetetu radilo ovdje. Ovo je nemoguće. A nije moje dijete jedno, tu ima djece još dosta što im se isto radi. Ja samo mogu da poručim ostalim roditeljima – ako su imalo havijezni da ne puste dijete u tu školu.”, ističe u suzama majka Anela Džudžević.

Poručila roditeljima da stanu u zaštitu svoje djece.

“Mogu svi da prijave I spasu svoje dijete. A ne da izgube svoju djecu, kao što ih ima mnogih za koje se zna da su preživjeli isto, pa ih evo sada u ludnici u Tutinu, a sve im se to dešavalo u školi. Neka svi stanu iza svoje djece kao što sam stala I ja. Nije mi lahko, htjela bi da se ništa od ovoga desilo nije, ali kad je već došlo do toga – ima pravde I istjeraću ovu pravdu”, završava majka Anela.

Djed Zeko Džudžević vidno uzemiren poručio da više ne vjeruje u pravosuđe.

“Autom neko kuče da tako zlostavi pa će više da se osudi. Vidimo kako nam je sudstvo, tako nam je I sve. Svaka čast tužilašstvu, ali nam je sudstvo nikako. Ako me posluži zdravlje do Stazbura ću da idem za ovaj slučaj. Zamislite dvije godine dana zlostavljat djevojčicu, professor fizičkog vaspitanja, a svi su znali – I direktor I pedagog I razredni, svi su to znali. I da se danas donese presudakao za jedno kuče. Ma I za to se visa donosi presuda nego za ovakvokrivično djelo. Sramota!”, kaže djed Zeko Džudžević.

Tetka Seada Šahman kazala da je neshvatljivo da neko dvije godine seksulano zlostavlja dijete od 11 godina, a da za to dobije samo godinu I po zatvora.

“Ja sam tetka oštećene djevojčice, došloa sam specijalno iz Švicarske zbog ovoga, ali je ovo stvarno za nevjerovat. Jedno dijete od tada 11 godina maltretirano dvije godine dana, a oni ga osudit na godinu I po dana, to je stvarno za nevjerovat. Nema pravde, nema suda, ma nema ništa ovdje kod nas”, poručuje tetka Seada Šahman.

Porodica Džudžević poručila da će pravdu tražiti ako treba I do Strazbura. Na presudu suda u Novom Pazaru podnijeće žalbu. Podvukli, kako vjerovati u sudstvo poslije ovakve presude?

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img