Mladi SPP-a organizirali akciju čišćenja na magistralnom putu kod Banjske petlje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mladi Stranke pravde i pomirenja organizirali su akciju čišćenja na magistralnom putu kod Banjske petlje, zbog kako ističu, jako ružne slike koju prikazuje taj dio grada svima onima koji dolaze iz pravca Raške.

Predsjednik Mladih Stranke pravde i pomirenja Edin Numanović apelovao je na sve ljude da ne bacaju smeće, posebno sada u periodu kada su u toku radovi na mostu kod Banjske petlje i kada je zastoji veći.

“Ovdje smo primjetili da se nalazi jedna ogromna količina smeća pokraj puta i zaista kvari sliku o Novom Pazaru jer to je jedna posebna simbolika na samom ulazu u grad, svi koji ovdje dolaze prolaze dalje magistralom imaju jednu veoma ružnu sliku o Novom Pazaru, a Novi Pazar nije takav, znamo da je u našoj tradiciji da su naše kuće i avlije uvijek bile čiste i održavane stoga danas je ovdje jedna ekipa mladih SPP-a. Naš je cilj da očistimo onoliko koliko možemo i da damo svoj doprinos, da uradimo ono što je do nas, svakako ovdje se nalazi semafor koji reguliše radove na mostu kod Banjske petlje i mi bi apelovali ovom prilikom na vozače koji ovdje stoje u koloni da ne bacaju smeće kroz prozor i na taj način da doprinesu čistoći našeg grada.”

Poslao je poruku mladim ljudima da utiču na građane Novog Pazara i spriječe bacanje smeća pored ulica ili rijeka i da budu inicijatori ovakvih akcija čišćenja koje će doprinijeti da grad Novi Pazar bude čist.

“Poruka mladim ljudima jeste da zapravo te sitnice koje su naizgled sitnice oslikavaju našu kulturu, oslikavaju našu tradiciju, ona svakako nije takva i svakako ne liči na ovo što imamo priliku vidjeti ovdje. Poručio bih da pazimo na našu okolinu i da na taj način šeljemo jednu lijepu sliku Novog Pazara.”

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img