Konstituisan Izvršni odbor Mladih SPP-a

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mladi SPP-a zaokružuju svoju organizaciju, nakon kongresa, glavnog odbora, predsjedništva i lokalnih ogranaka u Sjenici, Tutinu, Prijepolju i Priboju, konstituisan je i Izvršni odbor sa resornim odborima za jezik i pismo, kulturu, logistiku, informatičko društvo, sport, obrazovanje i nauku, građevinu, ekologiju, medije i marketing kao i ljudska prava i pravosuđe.

“Svijest o jeziku zapravo znači io svijest o očuvanju svog ličnog identiteta. Mi ćemo držati razne tribine, razne debate, razne umejtničke večeri kako bi omladini na najbolji način približili šta je to bosanski jezik, zašto je toliko važan bosanski jezik i da je zapravo bosanski jezik jedna stožerna stvar u očuvanju svog identiteta”, istakao koordinator odbora za jezik i pismo.

“S obzirom da je izuzetno teško definisati probleme za ekologiju, da definišemo koji su najznačajniji problemi na teritoriji Sandžaka i da radimo na rješavanju tih problema. Jedan od najznačajnijih problema jesu otpadne vode, treba biti iskren i reći da preko 90% kanalizacija se izliva u rijekama a posljedica svega toga jesu zagađenja pitke vode i u poslednje vrijeme velika nestašica vode. Ništa manji problem nisu divlje deponije i mjesta na kojima se divlje deponije stacioniraju“, kazao koordinator odbora za ekologiju.

“Odbor smo formirali iz razloga što je trenutna arhitektonska scena nedefinisana i neuređena, jedan od uzroka takvog stanja smo detektirali i nepoznavanje vrijednosti graditeljskog nasljeđa, onda kada nismo u stanju da prepoznamo te vrijednosti, nismo u stanju ni da ih kanališemo u savremene tokove gradnje, tako da će se odbor baviti tim pitanjem”, istakao koordinator odbora za građevinu.

Predsjednik Mladih SPP-a istakao da su svi mladi, stručni ljudi koji žele da rade uključeni u rad ovih odbora.

“Večeras smo konstituisali izvršni odbor šri mladima koji u sebi do sada ima 11 odbora shodno strukama koje pokrivaju oblasti kojima se bave mladi. Mi smo tu naše mlade, stručne ljude koji su vrijedni i koji žele da rade uključili u rad ovih odbora i svako ima svoju oblast. U narednom periodu mi ćemo se potruditi da sva važna pitanja i probleme koje muče naše građane aktueliziramo, da ponudimo rješenja, da se bavimo tim problemima”, poručio predsjednik Mladih SPP-a.

Mladi su stavili na raspolaganje svoje stručne kapacitete kojima će u narednom periodu doprinijeti otkrivanju irješavanju problema koji muče sve mlade ljude.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img