CHR “Hajrat” podijelio kurbansko meso, odjeću i obuću najugroženijim džematlijama u Kraljevu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji i CHR “Hajrat” podijelili su kurbansko meso, odjeću i obuću najugroženijim džematlijama u Kraljevu.

“Danas je Mešihat Islamske zajedncie u Srbiji u saradnji sa CHR “Hajrat” uručio pomoć braći, prijateljima, našem džematu u Kraljevu koji su došli da preuzmi obuću, odjeću kao i kurbansko meso. Vidite koliko znači oni koji su darovali kurbane Mešihatu i Hajratu, koji u toku godine mimo vakufskih kuhinja, medrese i vrtića, dijelimo pomoć i drugima. Danas smo 10 ovaca uručili našoj braći u Kraljevu koji će im dobro doći u ovim zimskim hladnim danima, kao i zimska odjeća i obuća. Molim Allaha dž.š. da podari svako dobro donatorima, ljudima koji pomažu i Hajrat i IZ-u, ovo je upravo hajr i za njih i za nas a isto i porodicama kojima će biti distribuirano. Preko 200 porodica živi u Kraljevu, oni isto tako svakodnevno obavljaju namaze u svom mesdžidu, molim Allaha da nagradi njih, da pomogne svima koji su u mogućnost, da i dalje nastavimo da pomažemo kao što smo i do sada to radili.”, istakao direktor CHR Hajrat.

“Želim da se zahvalim Mešihatu i Hajrtu koji nas nisu zaboravili. Hvala Allahu dž.š, što još uvijek ima braće koji hoće da pomažu porodicama koje su kod nas u Kraljevu u ugroženom stanju, tu ima preko 200 porodica koje su dio našeg romskog naselja. Želim da se svima svim pripadnicima Islamske zajednica i Hajratu.”, naglasio Selver Sulejmani.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji i CHR “Hajrat” brinu o ovom narodu gdje god se oni nalazili, posebno u ovim hladnim danima kada će stanovnicima Kraljeva ova pomoć dobro doći.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img