Saida Bukvić u subotu boksuje za petu pobjedu u nizu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ovog vikenda mladu šampionku iz Novog Pazara Saidu Bukvić očekuje boks revija u Bijelom Polju. Ovo je njen peti profi boks meč, a nakon što je odbranila po treći put za redom titulu šampiona svijeta u kik boksu, disciplini lou kik. U razgovoru za našu televiziju istakla da je ovo njen posljednji meč za ovu godinu, ali da je prava kruna uspješne sezone bila svjetska kik boks revija na kojoj je još jednom u nizu dokazala da je najbolja na svijetu.

Već pune dvije godine sa njom vrijedno i naporno radi njen brat Sedad Bukvić, do nedavno također istaknuto ime u državnom kik boksu. Ističe da na treningu ne postoje emocije koje gaje brat i sestra, da je često nemilosrdan na trenizima, ali da su zato rezultati i dalje na vrhunskom nivou.

Sedad je za dvije godine, koliko klub postoji ostvario veliki uspjeh sa njim. Saida je i dalje prvo ime svjetskog lou kika, a tu je još mnogo mladih boraca sa velikim individualnim uspjesima. Kada je težište na dva fronta u pitanju, Dado ističe da nije nimalo lahko održati kontinuitet na dva polja, ali da za sada to dobro polazi za rukom mladoj šampionki.

Cijelu reportažu pogledajte u okviru večerašnje emisije “Iz svijeta sporta” na STV.

 SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img