Predstavljeno odjeljenje Škole Kur’ana Časnog u Jošanici

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon više heftičnih obilazaka Škole Kur’ana Časnog u Sandžaku, predstavilo se odjeljenje u Jošanici. Sekretar Škole Kur’ana Časnog ističe da je ovo odjeljenje dokaz da dobra saradnja između Medžlisa, Škole kao i profesora i imama, doprinosi boljitku ovog odjeljenja.

“Ovo odjeljenje je osnovano prije pet godina i uspješno radi u ovom džematu. Zahvaljujući uspešnoj saradnji ali i radu profesora. Posebno pomoć od strane Hadži Mahita se mora naglasiti a koji je vakif ove džamije. Ovo odjeljenje uspješno funkcioniše sa adekvatnim uslovima i djeca su i u ovom odjeljenju postigla zapažene rezultate”, kazao je sekretar Škole Kur’ana Časnog, Džemil Destanović.

Hadži Mahid Sadiković kaže da je njegova čast i zadovoljstvo i da od srca brine o džamiji ali i da radovi još uvjek traju.

“I do dana današnjeg traju neki radovi na džamiji i unutar nje. Ove godine smo radili grijanje u cijeloj džamiji ali i u prostorijama Škole Kur’ana Časnog, prije svega podno grijanje. Džamija se okrečila, zidovi su se zaštitili, pločice su urađene zbog toplote. Hvala Allahu i uz Njegovu pomoć, uspjeli smo u svemu ovome”, dodaje Mahid Sadiković.

Profesorica u Školi Kur’ana Časnog predstavila rad odjeljenja u Jošanici.

“Škola Kur’ana Časnog u Jošanici radi već dugi niz godina a nastava se odvija vikendima. Naši učenici su raspoređeni u tri kategorije. Od učenja Kur’anskog pisma pa do kategorije gdje djeca uče Sure napamet. Pored redovnih aktivnosti, imamo i vannastavne aktivnosti i trudimo se da im maximalno obezbjedimo”, završava profesorica Elma Muderizović.

U cilju promoviranja Škole Kur’ana Časnog, sva odjeljenja će biti predstavljena koja djeluju u okviru ove Škole kako bi važnosti učenja Kur’ana i samog islama bilo djelotvornije.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img