SPP na dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Treća runda međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta (EP), održana je u Skupštini Srbije. 

Narodni poslanici Stranke pravde i pomirenja učestvovali su u trećoj, završnoj rundi razgovora oko predstojećih izbora. Dr. Jahja Fehratović kazao da su insistirali na ažurnost biračkih spiskova sa posebnim prijedlogom da ti birački spiskovi budu štapmani pod žigom.

– Birački spiskovi na izbornim mjestima bi trebali imati žig. U prethodnim izbornim procesima događalo se da jedan birački spisak bude onaj koji se štampa a da drugi, fiktivni bude na biračkom mjestu.

Istakao da se druga stvar na kojoj su insistirali odnosi na veće prisustvo cjelokupnog sistema, posebno u manjim mjestima.

– Često se dešava da u Tutinu i Sjenici taj sistem zakaže u izbornom danu, naročito u kasnim satima tako da smo ukazali na nepravilnosti koje su bile prije i upozoravali da to sada ne bi smjelo da se dogodi.

Dr. Fehratović navodi da je sami tok razgovora bio izuzetno pozitivan, došlo se do dobrih kompromisnih rješenja i unapređenja samog izbornog procesa u mnogim segmentima što če najvjerovatnije rezultirati da ovog puta izborni proces bude mnogo ozbiljniji nego što je to bilo prethodnih izbornih ciklusa.

Na treću rundu razgovara pored predstavnika SPP-a bili su i predstavnici Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera, Socijldemokatske partije Srbije, Pokreta socijalista, Saveza vojvođanskih Mađara, Stranke moderne Srbije, Lige socijaldemokrata Vojvodine, SDA Sandžaka, Nove stranke i izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević.

Predstavnici Evropskog parlamenta sinoć su odvojeno razgovarali sa čelnicima Saveza za Srbiju i Udruženja “Jedan od pet miliona”.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img