Centar CODE organizirao izložbu i predstavu u srednjoj Medicinskoj školi u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Centar za autizam i razvojne smetnje “CODE” u saradnji sa srednjom Medicinskom školom “Dva heroja” u Novom Pazaru organizirali su program gdje će članovi udruženja predstaviti svoje grnčarije a ujedno će biti izvedena predstava “Generalna proba” dramske trupe “Aparte”.

“Naša djeca su prošla kurs grnčarije prije dva mjeseca pa su na taj način napravili izložbu svojih grnčarija. Dramska trupa “Aparte” će mališanima odigrati predstavu “Generalna proba”. Ovo je još jedan način da djelujemo kao centar sa različitim organizacijama ali i školama. Ne postoji poseban povod već čisto druženje. Želimo da se o ovoj djeci govori konstantno”, ističe Azra Crnovršanin, predsjednica centra “CODE”.

Srednja Medicinska škola u Novom Pazaru je domaćin ovog projekta a iz organizacionog tima poručuju da je ovo početak divne saradnje između srednje škole i samog centra.

“Koliko god da je ovo udruženje mlado, mi smo u njima prepoznali ambasadore koji nešto kvalitetno rade. Radimo na podizanju svijesti gdje će prihvatiti djecu i da oni imaju isto mjesto u društvu kao i oni. Učenici su bili izuzetno uzbuđeni, odevne kombinacije su bile u plavoj boji shodno boji koja je karakteristična za djecu sa autizmom. Potrudili smo se i oko keteringa, kako bi to i vizuelno lijepo djelovalo”, dodaje Samina Ćorić, psiholog.

Poruka ovakvih manifestacija jeste da naučimo da djeca sa autizmom žive sa nama svaki dan a ne pored nas.



SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img