Bibić vicešampion u Lisabonu, poručio da iduće godine ide po zlato

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kao jedan od najmlađih seniora na trci, reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić osvojio je srebrnu medalju u trci mlađih seniora na Evropskom kros prvenstvu u Lisabonu. Dvadesetogodišnji Novopazarac je stazu od 8.225 metara prešao za 24 minuta i 25 sekundi. Jutro nakon što je stigao iz Lisabona sa svojim timom, premda da je naša saradnja na vrhunskom nivou, pozvao nas je da uz prvu jutarnju kahvu porazgovaramo o samoj trci, ali i o pripremama u Madridu na kojima je boravio nešto više od tri sedmice. Prošlu sezonu završio je evropskim juniorskim zlatom na krosu u Tilburgu, ove godine uzeo srebro kod mlađih seniora u Lisabonu, pa da se nada da će 2020. osvojiti zlato u Dablinu.

Danas kada, pogotovu u atletici, dominira mladost i jako ogroman kvalitet teško je doći do medalje. Elzan je to uradio među 85 takmičara iz 27 zemalja, Oni su, istakao je trener Rifat Zilkić, zasigurno imali i bolje uvjete za pripreme, obzirom da dolaze iz mnogo razvijenijih zemalja, gdje je atletika posebno cijenjen sport. To, međutim, nije bila prepreka Bibiću da ostvari svoje zamisli i kruniše svoju odličnu formu.

Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković za Elzana ima samo riječi hvale. Vaspitan, motivisan, poslušan i vrijedan momak, kako kaže, ne može biti na drugom mjestu osim na podijumu za medalju.

Cijelo druženje sa zaštitnicima sporta u Novom Pazaru pogledajte u večerašnjem izdanju emisije “Iz svijeta sporta” na STV.

SANA- Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img