Dr. Fehratović nakon što je ukazao na diskriminaciju Bošnjaka u Priboju doživio neprijatnosti na granici

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović govorio je danas u Skupštini Srbije o neprijatnostima i neprofesionalnom odnosu granične policije. Dr. Fehratović ističe da su neprijatnosti počele nakon što je ukazao na diskriminaciju Bošnjaka u Priboju.

– Prije dva dana na graničnom prijelazu Uvac-Priboj prema Rudom bukvalno sam zadržan 45 minuta iako sam pokazivao ovaj diplomatski pasoš. Oni ljudi koji su na granici govore, sve je uredu sa vašom putnom ispravom ali vas nema u sistemu
i onda ponavljaju da nemate neki drugi dokument? Ja kažem, ovaj pasoš je ovom granicom prolazio 15-20 puta nikada nije bio problem te vrste. Međutim, 45 minuta govore da diplomatski pasoš koje je izdalo Ministarstvo spoljnih poslova, meni kao narodnom poslaniku, ne postoji u graničnom sistemu Republike Srbije. Na koncu kada im kažem da znam razlog zbog čega samo u Priboju ne postoji, da je tome razlog što sam na prethodnoj sjednici ministru unutrasnjih poslova, govorio o nepravilnostima u policijskoj stanici Priboj, i da je vjerovatno to razlog zbog čega se maltretiram ja i grupa studenata, i onda oni brže bolje za minut kažu sve je uredu, možete proći dalje. Na povratku iz Sarajeva, prelazimo granicni prijelaz, međutim, u samom Priboju nas zaustavlja saobraćajna policija i iznova maltretira mene kao nosioca diplomatskog pasoša i imuniteta narodnog poslanika i grupu studenata, bez ikakvog obrazloženja, pokušavajući da nametne nešto što nije istina. Da nije bilo reakcije našeg jednog uvaženog kolege iz Priboja, bili su spremni i da nas privode u policijsku stanicu. Zašto? Zato što smo ukazali na nepravilnosti u toj policijskoj stanici ovdje prisutnom ministru. Šta želim ovim da kažem, da je vrlo važno da se ove sve izmjene i dopune, sprovedu na cjelokupnom prostoru države Srbije, jer nažalost, kao što meni u Priboju diplomatski pasoš nije vrijedio sve dok se nisam malo pobunio, a vrijedilo je i za Ameriku, i za Afriku, i za Aziju i za 40-50 evropskih zemalja u kojima sam boravio tako isto i ovi izborni procesi, zakoni koje mijenjamo, vjerovatno neće vrijediti tamo, gdje ne bude odgovaralo lokalnim vlastima, i gdje će na svaki način pokušat i da zloupotrijebe svoje ovlasti.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img