Muftija Zukorlić posjetio džemat Fedžr u Minhenu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Svoj boravak u Minenu, nakon sinošnje uspješne i bogate kulturne manifestacije “Bošnjačko jedinstvo”, akademik Muamer Zukorlić iskoristio je da danas, 24.11.2019. posjeti Džemat Fedžr.

Muftija je srdačno dočekan od strane džematlija. Obišao je džematske prostorije, mektebsku pouku koja se odvija u 4 učionice, poseban tečaj islama za žene, i posebno školu Bosanskog jezika koja se odvija u ovom džematu.

Domaćin Izet ef. Bibić upoznao je Muftiju sa džematskim aktivnostima na polju obrazovanja, posebno istakavši da je tečaj Bosanskog jezika koji se odvija u ovom džematu priznat od strane državnih organa Njemačke, te da ocjene i uspjeh na nastavi bivaju evidentirani u zvaničnim školskim dokumentima učenika.

Nakon obilaska prostorija, Muftija se sastao sa imamom džemata Izet ef. Bibićem i sa njim razgovarao o razvojnim projektima ove zajednice, pogotovo o problemu prostornih kapaciteta i projektu kupovine ili izgradnje novih prostorija za džemat.

Muftija je izrazio zadovoljstvo i radost zbog svega što je vidio u ovom džematu. U svojoj izjavi za Agenciju SANA on je kazao da je organiziranje džemata kroz Medžlis na prostoru regije Bajern primjer i model koji Islamska zajednica treba prenijeti i na ostale regije, kako u Njemačkoj, tako i u cijeloj Zapadnoj Evropi.

On se zahvalio organizatorima na pozivu, i uprkos velikoj frekfenciji i obavezama u domovini, obećao da će se uvijek odazvati i biti na raspolaganju kada su projekti ovog džemata koje predvodi Izet ef. Bibić.

Agencija SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img