U novembarskoj akciji prikupljene 52 jedinice krvi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Novembarska akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Instituta za transfuziju krvi i Crvenog krsta Novi Pazar održana je u Domu omladine.

Iz instituta za transfuziju krvi istakli da su zadovoljni odzivom građana Novog Pazara te da ih raduje to što je sve više mlađih osoba.

„Za nekih 2h prikupljeno je oko 30 jedinica krvi što je solidan broj, očekujemo da će ih biti još jer akcija traje do 15h . Ovo je redovna akcija u saradnji sa Crvenim krstom koja se održava svakog 2. i 4. utorka u mjesecu. Čini nam se da je svijest građana Novog Pazara podignuta dosta, radi se sa mlađom populacijom, sa davaocima koji su punoletni, koji imaju 18 godina i koji prvi put daju krv, dosta se sa njima radi i to je budućnost davalaštva a u Pazaru je uvijek dobar odziv.“ istakla dr Radulović.

Da bi neko mogao da da krv mora, prije svega da bude zdrava osoba.

„Krv može dati svakak zdrava osoba od 18 do 65 godina bez neke hronične bolesti, osoba koja u tom trenutku nije prehlađena, koja nema neku infenkciju, može biti dobrovoljni davalac i da podsjetim da je privilegija dati krv jer samo zdrava osoba može biti davalaca krvi.“

U toku današnje akcije krv je dalo 52. a akciji se odazvalo 58 osoba.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img