Mešihat IZ u Srbiji i MOK podsjetili građane na zločin u Šahovićima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mešihat IZ u Srbiji i Muslimanski omladinski klub građane Novog Pazara posjetili na zločin u Šahovićima. Podjelom letaka poručili da Bošnjaci ne smiju zaboraviti na stradanja koja su doživjeli u prošlosti.

“Mi sve ovo radimo u cilju promoviranja vjere i moralnih vrijednosti kod omladine. Odlučili smo se danas, ovim štandom, da podsjetimo na zločin u Šahovićima. Omladina ne smije zaboraviti genocide koji su se desilo nad Bošnjacima. Ako se jedan genocid ili zločin zaboravi, on se nakon nekog vremena ponovi”, istakao je Hilmo ef. Ljajić.

Ovim povodom Muslimnaski omladinski klub organizira tribinu “Šahovići 24 sahata”.

“Tribina “Šahovići 24 sahata” ima taj naziv jer je tokom 24 sahata mirovnim sporazumom ubijeno preko 500 porodica ubijeno ali i protjerano. MOK je odlučio da na prikladan način obilježi tačnije podsjeti ono što se desilo. Predavač na ovu temu biće prof.dr. Admir Muratović koji će govoriti sa historijske strane a gost tribine biće Hamza Škrijelj koji će prikazati spot o ovom zločinu i objasniti snimanje cjelokupnog spota”, istakla je Džemila Dudić, članica MOK-a.

Tribina “Šahovići 24 sahata” će biti organizirana u subotu, sa početkom u 18:30h, u Omladinskom centru “Gazi Sinan-Beg”.

SANA- Zerina Bojadžić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img