64. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Beogradski sajam knjiga i ove godine je jedna od značajnijih manifestacija. Kao i ranijih godina veliki broj posetilaca i izlagača kako iz zemlje, tako i iz regiona posjetio je Međunarodni beogradski sajam knjiga.

Na sajmu knjiga, osim izdavača iz Srbije, učestvuju i izdavači iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Rusije, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Italije, Turske, Кine, Rumunije, Irana, Belorusije, Švajcarske, Maroka, Alžira, Tunisa, Nemačke i Albanije.

“Izdavačka kuća”Pčelica” je ove godine objavila 60 novih naslova, oko 300 naslova ukupno sa ponovljenim izdanjima što je zaista jedan ogroman broj naslova i teško je izdvojiti ono što bi bilo zanimljivo, na šta mi računamo da će biti uspješna knjigak, nagrađivana. Ono što se uvijek traži kod nas, to je dobro proveren škoski i predškolski program je ono po čemu je pčelica prepoznatljiva.” istakla Aleksandra Bojović.

“Ove godine na našem štandu od noviteta mogu se naći razni naslovi. Jedni od najprodavanijih su: naslov Gijoma Musoa “Tajni život pisaca”, “Igra šaptača” od Karizija, “Kaluđer koji je prodao svoj ferari” je ove goine opet jedna od najprodavanijih knjiga, postoje tu mnog naslovi koji su jako prodavani ali ove mogu da istaknem kao vodeće.” naglasiio Božidar Đalović.

“Izdavačka kuća “Laguna” se na ovogodišnjem sajmu knjiga predstavlja svojom gotovo cjelokupnom produkcijom koja broji preko 4000 naslova, što možda nije mnogo ako računamo da “Laguna” postoji 21 godinu, samo između dva sajma knjiga, jer izdavači tako računaju kalendarsku godinu, objavili smo preko 350 novih naslova. I ovog puta “Laguna” se na sajmu knjiga predstavlja kao lider ne samo u našoj zemlji nego u regionu, preko 300 domaćih pisaca, preko 1500 stranih pisaca objavljuju knjige za Lagunu, najvažniije književne nagrade ove godine otišle su Laguninim autorima.” kazala Tanja Vučković.

Tokom nedelju dana trajanja manifestacije, prostor beogradskog sajma postaje mesto okupljanja svih ljubitelja pisane reči.

https://www.youtube.com/watch?v=_3y79T6qBt4

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img