Škole u Novom Pazaru blokirane, duguju preko 11 miliona dinara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Osnovne škole u Novom Pazaru u novu školsku godinu ušle su sa računima blokiranim za preko 11,6 miliona dinara pokazuju podaci Narodne banke Srbije.

Prema tim podacima, u koje je agencija SANA imala uvid, najteža situacija je kao i ranijih godina u Osnovnoj školi “Avdo Međedović” u Selakovcu od koje poverioci žele prinudno da naplate preko 3,7 milion dinara, 600.000 dinara više nego u 2018. godini.

U ništa boljoj situaciji nije ni Osnovna škola “Jošanica” čiji račun je blokiran za 2,6 miliona dinara, 500.000 dinara više nego prije godinu dana.

Račun Osnovne škole “Stevan Nemanja” blokiran je za blizu 1,7 miliona dinara, dok blokada u OŠ “Desanka Maksimović” smanjena za milion dinara u odnosu na 2018. godinu i sada iznosi 1,2 miliona dinara.

Blokada računa OŠ “Dositej Obradović” povećana je za 200.000 dinara i sada iznosi 1,2 miliona, dok od OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” poverioci žele prinudno da naplate gotovo 900.000 dinara.

Platni promet nesmetano obavljaju osnovne škole “Bratstvo”, “Kalifa bin Zajed al Nahjan”, “Đura Jakšić”, “Vuk Karadžić”, “Ćamil Sijarić”, “Meša Selimović”, “Rastko Nemanjić” i “Rifat Burđević Tršo”.

Od srednjih škola, samo je račun Gimnazije blokiran i to za iznos od 219.994 dinara.

Iz Gradske uprave Novog Pazara saopštili da se u gradskom budžetu se svake godine sve više sredstava opredeljuje za obrazovanje.

“Prvobitnom odlukom u budžetu je bilo planirano da se za unapređenje obrazovanja izdvoji 176 miliona dinara, odnosno 113 miliona za osnovne i 63 miliona dinara za srednje škole. Rebalansom budžeta u avgustu za školstvo je namijenjeno skoro 219,6 miliona dinara, od čega će za osnovne škole biti utrošeno 145,9 miliona, a za srednje 73,7 miliona dinara.”

Sjenica, Prijepolje i Nova Varoš bez blokiranih škola

Što se ostalih sandžačkih gradova tiče podaci Narodne banke Srbije pokazuju da u Sjenici, Prijepolju i Novoj Varoši obrazovne ustanove funkcionišu nesmetano, dok u Tutinu i Priboju postoji blokada računa u dvije osnovne škole. U Tutinu povjerioci od OŠ “25. Maj” potražuju 294.553 dinara a u Priboju blokada računa OŠ “Branko Radičević” iznosi 167.243 dinara.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img