Muftija Zukorlić na otvaranju SHF 2019 u Sarajevu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Fotografija korisnika/ce Muamer Zukorlić.

Kandidat za reisu-l-ulemu muftija dr. Muamer Zukorlić prisustvovao otvaranju Sarajevo Halal Fair (SHF) u Centru Skenderija koji traje od 26. do 28. septembra ove godine, na kojem se predstavilo se 108 izlagača iz 36 zemalja svijeta.

Prethodno je Muftija Zukorlić, noć uoči otvaranja, prisustvovao i večeri dobrodošlice za goste i visoke zvanice Sarajevo Halal Sajma 2019 koju su u sarajevskoj Vijećnici upriličili gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjednik Uprave BBI Banke Amer Bukvić.

Tokom protekla tri dana SHF-a 2019 za učesnike i posjetioce organizovan je bogat program sa nizom zanimljivih sadržaja tokom kojih su imali priliku upoznati se sa svjetskim trendovima halal-industrije, čuti neke od najpoznatijih svjetskih stručnjaka za halal i islamske finansije, te upriličeni i susreti regionalnih proizvođača halal-proizvoda i pružalaca halal-usluga iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Albanije sa velikim kupcima i distributerima iz Evropske unije, Saudijske Arabije, Turske i Malezije, Bahreina, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine, Kazahstana, Litvanije, Maroka, Omana, Tunisa.

Organizatori sajma su BBI, Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH, uz podršku Islamske zajednice u BiH, Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, te Udruženja halal-industrije koje djeluje pri Privrednoj komori Federacije BiH.

Tokom tri dana SHF 2019 posjetioci su uživali i u kulinarskim delicijama kineske, malajske, indonezijske i bh. kuhinje pripremljene u skladu sa halal-standardima.

26 09 2019 01 reis sahaf

Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na ceremoniji svečanog otvaranja Sarajevo Halal Sajma 2019 je kazao da U Bosni i Hercegovini halal nije trend pojava, halal je kontinuitet i sastavni je dio naše tradicije i načina življenja.

Izvor: AA/SAFF/IZ/FB: Muamer Zukorlić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img