Otvoren 12. Sajam poljoprivrede u Brodarevu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


U Brodarevu otvoren 12. po redu Sajam poljoprivrede na kojem je učešće uzelo 50 izlagača.

Predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnjeg Sajma i predsednik Mesne zajednice Brodarevo Anes Rovčanin istakao da su zadovoljni brojem izlagača.

“U najboljem redu je proteklo sve što se tiče izložbenih mjesta, sa brojem učesnika što se tiče stočarske proizvodnje i što se tiče učesnika u domenu voćarstva, povrtarstva, mlečnih proizvoda i domaće radinosti. Žiri još zasijeda oko dodjele nagrada za prva tri mjesta u svim kategorijama koje učestvuju na ovogodišnjem Sajmu kao i na prethodnih 11. Uglavnom zadovoljni smo sa brojem izlagača i sa učesnicima na ovogodišnjem Sajmu poljoprivrede. Zahvaljujemo se opštini što je i ovoga puta imala sluha oko organizacije ovogodišnjeg Sajma, Turističkoj organizaciiji Prijepolje i Domu kulture na svestranoj pomoći oko organizacije ovogodišnje Sajma.”, istakao Alen Rovčanin.

Predsjednik Opštinskog odbora SPP-a u Prijepolju naglasio da će naredne godine biti veći fond za nagrade.

“Cilj nam je da ima što više ovakvih Sajmova kako bi stimulisali individualne poljoprivredne proizvođače, jednostavno ovo nije Sajam gdje će oni prodati neke velike količine poljoprivrednih proizvoda ali je cilj da se oni motivišu. Vidjeli ste da imamo kućnu radinost, individualne proizvođače ne samo kada su u pitanju povrtarstvo, voćarstvo, imali smo i te neke individualne prerade i td. Mi 20 miliona godišnje izdvajamo kada su u pitanju subvencije za poljoprivredu. Ove godine je preko 10 miliona izdvojeno za krupnu i sitnu stoku, izdvaja se za pčelarstvo, izdvaja se za druge neke programe koje sami poljoprivrednici kandiduju kao prioritetne.”, naglasio Samir Tandir.

Svake godine ova sajamska manifestacija okupi veliki broj farmera i poljoprivrednih proizvođača koji ižlažu svoje proizvode iz domaće radinosti, oblasti poljoprivredne proizvodnje i stočnog fonda.

“Na mom štandu se može naći ove godine samo proizvodi od voća, to je sita, džemovi, sokovi. Sita je moj prepoznatljiv brend koji već godinama radim u malo većim količinama. Sita je starinski brend koji su naši stari spremali i to je ostalo s kolena  na koleno.”

“Imali smo jedne povoljnosti od opštinske uprave jer je opštinska uprava prepoznala i značaj nas pčelara u prijepoljskoj opštini pa smo imali po prvi put donaciju za pčelare.”

“Držimo sve ove domaće proizvode, maline, presade, paprike, kupus, krompir, luk, boraniju, pasulj, paradajz. Nismo prvi put na sajmu, godinama ovdje dolazimo i imamo diplome sa sajma. Zadovoljni smo interesovanjem građana.”, istakli izlagači.

Sajam poljoprivrede u Brodarevu i ove godine će, na osnovu ocjena stručnih komisija, najboljim izlagačima dodijeliti simbolične novčane nagrade.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img