U školama u Prijepolju ove godine više đaka prvaka

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Školska godina u Prijepolju počela je, a na zadovoljstvo svih građana ove opštine broj đaka prvaka ove godine veći je za 25 nego prethodne. U sedam prijepoljskih osnovnih škola nastavu će pohađati 349 đaka prvaka.

Najviše prvaka upisala je osnovna škola “Vladimir Perić – Valter” – 131. Prošle školske godine ova najveća matična škola u Prijepolju upisala je 113 prvaka.

Deset manje prvaka u odnosu na prošlu godinu upisala je osnovna škola „Svetozar Marković“ u Brodarevu, gdje je u ponedjeljak u školske klupe sjelo 55 prvačića. Direktor te škole Amel Kurbegović istakao je da je sve spremno za novu školsku godinu, da će nastavu na bosanskom jeziku pohađati dva odjeljenja prva, te da je saradnja sa opštinskom upravom na zavidnom nivou.

Kriterijum koje je donijelo minisatrstvo, a po kome škola može „preživeti“ ako ima najmanje 480 učenika, 16 odjeljenja i udaljena je od susjedne škole više od dva kilometra, ugasiće oko 10 posto osnovnih i srednjih škola širom Srbije. Među njima i osnovnu školu “Mihajlo Baković” u Babinama, koja je za 7 godina trebalo da zaokruži cijeli vijek postojanja. Od 2. septembra ova škola će funkcionisati kao izdvojeno odjeljenje Osnovne škole “Mihajlo Baković” u Seljašnici.

Tekst: SANA – Hamza Škrijelj / Polimlje.info

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img