Završena ljetnja škola u organizaciji Ženske mreže SPP-a

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Završena je tromjesečna ljetnja škola njemačkoj jezika u organizaciji Ženske mreže stranke pravde i pomirenja. Devadeset žena iz Sandžaka bile su dio ove ljetnje škole. Iz SPP-a kažu da su ponosne na napredak kao i sam odaziv mladih žena.

“Ono na čemu radimo i što se trudimo jeste zapravo da znanje bude ono što je vodilja i da sve te mlade djevojke i žene budu polaznice ljetnje škole, kako bi same stekle i neka dodatna znanja a koja možda nisu bile u prilici da steknu na nekom drugom mjestu. Kao što ste imali priliku i vidjeti da su veoma zadovoljne ali najprije i mi iz Ženske mreže smo još zadovoljnije posebno njihovim uspjehom. Potrudit ćemo se da ovakvih i sličnih projekata bude još više”, kazala je Jasmina Nikšić, predsjednica Ženske mreže SPP.

O tome koliko su napredovale, savladale jezik ali i družile se, učenice nisu mogle sakriti svoje impresije i zadovoljstvo.

“Prije svega da se zahvalim Ženskoj mreži i stranci pravde i pomirenja, jer su nam omogućili da možemo da naučimo osnovne stvari iz njemačkoga jezika. Meni njemački nije potreban za rad ali smatram da što više učimo stranih jezika toliko smo pametniji. Ne znamo šta život sutra donosi pa možda nam baš bude potreban njemački jezik. Hvala profesorici i svim djevojkama, a to što nismo propustile nijedan čas govori koliko nam je lijepo bilo”, kazala je Ajla Dolićanin.

“Htjela bih da se prije svega zahvalim Ženskoj mreži koja nam je omogućila da pohađamo ljetnju školu, u kojoj smo svi napredovali. U konverzaciji i samom upoznavanju njemačkoga jezika, tako da sam veoma zadovoljna. Sada znam sa drugima da komuniciram”, dodaje Samra Šačić.

“Moji utisci su zaista pozitivni jer sam ja sasvim slučajno saznala za ovu ljetnju školu njemačkog jezika. Nisam imala priliku da učim njemački jezik, onda sam krenula na časove i zaista sam prezadovoljna”, ističe Adela Ramusović.

“Što se tiče njemačkog jezika, prvi put ga učim, jer prije nisam imala priliku. Čast mi je što sam došla i što me je ovakva profesorica obučavala. Iskreno, svima bih preporučila da dođu ako ništa onda iz zabave, osim toga što mogu dosta toga da nauče, društvo je takvo da

Cilj Ženske mreže SPP-a je da kroz ovakve vrste aktivnosti žene svoje slobodno vrijeme kvalitetno provedu.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img