Dr. Zukrolić se jedini odazvao tribini ‘Životna sredina u programima političkih partija’

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Uprkos pozivu Udruženja ‘Green love’ osim lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP) dr. Muamera Zukorlića nijedna politička partija nije se odazvala tribini ‘Životna sredina u programima političkih partija’ čiji je cilj bio pokazati odgovornost prema građanima Novog Pazara.

Kao narodni poslanik i lider stranke ističe da je odnos prema okruženju pitanje kojim se mjeri odgovornost.

– Program SPP-a fokusirao je čovjeka kao temelj vrijednosti, njegovu odgovornost, edukaciju, afirmaciju i podizanje njegove svijesti. Gdje nema uređenog društva najprije se vidi dekadenca ekološkog stanja. Birači SPP-a najodgovorniji su u segmentu ekologije jer su primarno idealistički orijentisani, ističe dr. Zukorlić.

Na pitanje o odsustvu zajedničkog delovanja ističe da ni tri decenije ovdje nisu bile dovoljne da se izgradi određena politička kultura u pogledu među političkog delovanja. Što se tiče formiranja zelene poslaničke grupe spreman je kao predsednik SPP-a podržati takvu ideju ali u ovom ambijentu političke strukture ostat će, nažalost, mrtvo slovo na papiru.

Poručio da je uvijek je biti spreman biti partner u svim dobrim idejama kroz prodrmavanje stanja ali se u konačnici stanje u ovom društvu u kojem prevladava korupcija može samo popraviti promjenom vlasti kroz izbore.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img