Dr. Fehratović u Skupštini o izboru člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Poslanici Skupštine Srbije birali su člana izborne komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Učešće u raspravi uzeo i narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović ističući da su javne nabavke su izuzetno važna stvar.

“Sa druge strane stvar koja je vrlo često izložena različitim vrstama korupcije, posebno što se javne nabavke protežu od državnog aparata, preko autonomne pokrajine, do lokalnih samouprava. Posebno nas raduje što je na javnom konkursu kao jednom od ozbiljnih instrumenata odabira članova za bilo kakvu vrstu poslova izabran onaj koji zaslužuje tu da bude sa maksimalnih 42 boda. Također nam je drago što je taj neko rodom iz onih krajeva odakle javne nabavke zaista treba posebno dobro analizirati i gdje su najpodležnije korupciji. Kolega Arsić je govorio o tome da je u prethodnom periodu bilo mnogo zloupotreba javnih nabavki, međutim postoje gradovi i opštine gdje to još uvijek nije prošlost, gdje se još uvijek dešavaju konstantno zloupotrebe javnih nabavki, pa tako i rodni grad kandidata koga danas biramo, to je grad Tutin gdje evo 30 godina u kontinuitetu se zloupotrebljavaju javne nabavke kao jedan osnovni instrumental koju lokalna vlast gospodina Ugljanina iz godine u godinu, iz budžeta u budžet koristi kako bi crpela novac od građana svoga grada i kako bi taj novac zaživio u privatnim džepovima, naravno zato smatramo da je dobro da kandidatkinja koja je porijeklom iz ovog grada i koju ćemo mi podržati kao izuzetnog kandidata kako smo se i informisali.“

Dr. Fehratović podsjetio i na posjetu ministra Đorđevića opštini Tutin.

„Ministar Đorđević prethodnog vikenda dolazi da posjeti opštinu Tutin, zakazuje uredno kod gradonačelnika Tutina prijem, međutim taj gradonačelnik ne želi da primi ni ministra, ni državne sekretare. Zašto? Zato što su ministar Đorđević i državni sekretar Redžepović obezbijedili ozbiljan novac za potpunu rekonstrukciju doma u Tutinu i ja im se u ime građana Tutina, u ime nas koji dolazimo sa tih krajeva zahvaljum i zaista smo obradovani ovakvom vrstom investicije Vlade Srbije u jedan grad koji je 3 decenije predmet zloupotreba budžeta lokalnog i svih onih transfera koji dolaze iz republičkih budžeta.”

Dr. Fehratović naglasio da je važno kada se govori o korupciji, kada se govori o zloupotrebama javnih nabavki poseban akcenat staviti na ove krajeve.

„Zato smo posebno radosni što će neko ko je kompetentan prije svega, ko je prošao na anonimnom konkursu imati prilike da se pozabavi i ovim dijelom države, naročito se nadamo da će to biti posebno motiviran da uradi zato što je porijeklom iz tog mjesta i zato što ima jako puno posla, jer kako čusmo u drugim krajevima države se već ponešto odradilo, međutim građani Tutina još uvijek su žrtve jedne lokalne politike koja kao krvopija ispija sve ono što je zdravo i što bi trebalo biti iskorišteno u svrhe poboljšanja kvaliteta života ovih građana.“

Glasovima većine narodnih poslanika, Skupština Republike Srbije je verifikovala izbor Mersihe Marković rođene Jakupović porijeklom iz Tutina za člana republičke Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

SANA – Adaleta Sejdović Hamzić / FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img