Đorđević: Iduće godine izgradnja novog Doma za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Primarni cilj posjete ministra Đorđevića Tutinu bila je posjeta Domu za lica mentalno ometena u razvoju kako bi, ističe, vidio ono što je inspekcija već vidjela na licu mjesta, da bi se lično uvjerio u kakvom je stanju Dom i da radnici znaju koji su planovi Ministarstva da ne bi više bilo glasina.


-Naša želja je da brinemo o svim radnicima i da ne izgube posao. Oni nisu krivi za ne odgovornost nekih koji su ranije radili i na neodgovoran način se odnosili prema poslu. Druga poruka bila je da brinemo o svim našim građanima i pružimo im najbolje uslove za život. Korisnici zaslužuju mnogo bolje uslove za život. Iduće godine kreće se u izgradnju novog Doma na izdvojenoj lokaciji od grada gdje će i kvalitet usluge i uslovi za rad biti mnogo bolji, kaže ministar Đorđević.
Komentirajući što u Opštini Tutin nije bilo predsjednika Hota iako je susret bio predviđen protokolom kaže da s obzirom na to da je nedjelja nikoga ne krivi.
-Opšti utisak samo je zgrada koja nije primjerena onome šta je njena namena. Želim da što prije bude sagrađena nova jer ova trenutno više liči na tržni centar nego na zgradu u kojoj građani treba da ostvaruju svoja prava.


Ministar je obišao i dvije fabrike koje se bave različitom proizvodnjom. Želja je, poručuje, da Tutin napreduje a Ministarstvo na čijem je čelu podržat će projekte jer mjesta za to ima.

SANA – Alma Sofić

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img