Reuda organizirala dodjelu diploma za predškolce iz Altun Alem džamije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Završna priredba polaznika predškolske ustanove Reuda organizirana u dvorištu Altun Alem džamije.

Veliki broj roditelja koji su se okupili da budu podrška svojim mališanima i prisustvuju dodjeli diploma poručili ostalim roditeljima da svoju djecu povere u emanet ovoj ustanovi.

„Prvenstveno zbog vjere ali i svega ostalog, zahvalila bih se učiteljici i cijeloj organizaciji Mešihata. Preporučila bih svim roditeljima da upišu svoju djecu jer ovdje uče mnoge stvari.“, istakla Melisa Vatić

Vaspitačica naglasila da je ponosna što je uspjela da ovim mališanima bude podrška u sticanju prvenstveno vjerskog znanja.

„Ovdje je danas bila priređena jedna fantastičan priredba, sve u znaku dodjele diploma našim predškolcima ovdje iz Altun Alema, naravno po cijelom Sandžaku se organiziraju ovakve priredbe, to i mi smo se potrudili i dali sve od sebe da to bude na nivou, da bude na onom nivou na kojem se to i očekuje od nas. Ja ovdje u vrtiću punim 18 godina omog rada, tako da sam željela i potrudila se da to zaista bude na jednom vrhunskom nivou, da pokažemo šta se sve to ovdje radi, bar jedan djelić onoga što mi radimo i koliko se trudimo da doprinesemo vjeri islamu na ovim prostorima.“, istakla Emina Nicević

Mališani sretni što su upoznali mnogo prijatelja i stekli korisnog znanja.

„Ovdje sam dobio mnogo prijatelja, naučio sam da pišem, da crtam, da bojim, naučio sam pisana slova. U vrtiću sam stekao puno drugara i mnogo korisnog znanja.“, naglasili polaznici Reude.

Ovom priredbom ispraćena je generacija predškolaca a svim polaznicima su uručene diplome i zahvalnice.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img