Džanković: Povoljno stanje bezbijednosti na teritoriji PU N.Pazar

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Svečano je bilo povodom obilježavanja Dana policije u krugu Policijske uprave u Novom pazaru. Uz postrojavanje, intoniranje himne, predstavljanja opremljenosti policijskih snaga, sve u prisustvu i penzionisanih radnika policije,  ono što na ovom području djelovanja daje posebnu sigurnost je da se bilježi smanjenje najtežih krivičnih djela i da se vodi neprekidna borba na suzbijanju proizvodnje i trgovine opojnom drogom. Načelnik Džanković poručuje , povoljno je stanje bezbijednosti na teritoriji koju pokrivaju.

-U prvih pet mjeseci 2019. godine procenat rasvjetljavanja krivičnih djela je 80,77 posto dok je procenat rasvjetljavanja za isti period prošle godine 67,07 posto. Na teritoriji naše uprave bilježi se smanjenje najtežih krivičnih djela. Evidentirano je jedno krivično djelo ubistvo koje je ubrzo rasvijetljeno i četiri krivična djela ubistvo u pokušaju koja su također za kratko vrijeme rasvijetljena. Procenat rasvjetljavanja najtežih krivičnih djela je sto posto, kaže Rešad Džanković načelnik PU N.Pazar

Zaplijenjeno je 23,5 kilograma raznih droga, kao i više od 1.400 komada psihoaktivnih supstanci u 81 akciji u prvih pet mjeseci ove godine. Također, u 30 akcija zaplijenjeno je 32.740 litara naftnih derivata, 111 kilograma duhana i 16.780 paklica cigareta, a ukupna vrijednost oduzete robe procijenjuje se na više od 7,8 miliona dinara. Što se tiče javnog reda i mira, ističe da su uspjeli očuvati stabilnost i bezbijednost svih građana. U ovoj godini registrovano je 167 saobraćajnih nezgoda, znatno manje nego prije godinu dana. Broj sankcionisanih prekršaja 11 i po hiljada za 73 posto je veći nego za isti period u protekloj godini.

-Prioritetni zadaci policijskih službenika u periodu koji je pred nama bit će rad na rasvjetljavanju težih krivičnih djela iz ranijeg perioda, unaprijeđenje bezbijednosti saobraćaja, unaprijeđenje preventivnog rada policije u lokalnoj zajednici kako bi se postigao veći stepen lične i imovinske sigurnosti za sve građane, naglašava Džanković

Za postignute rezultate u radu povećanjem ličnog dohotka nagrađeni su zamjenik komandira saobraćajne policijske ispostave Suad Aličković, policijski službenik Odjeljenja za borbu protiv droga Mirsad Beširović i policijski službenik policijske ispostave Nebojša Ratković. Ekipa policijske ispostave Novi Pazar pobjednik je turnira u malom fudbalu, a pehar i priznanje uručeni su kapitenu Amelu Ajroviću.  Djeca iz Predškolske ustanove “Mladost” predstavila i kako oni gledaju na zanimanje policajac nagon čega je uslijedilo i druženje. Događaj u cjelosti u Temi dana nakon Dnevnika.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img