Potpisivanje peticije za ukidanje rijaliti programa od sutra u gradovima u Sandžaku

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U naredna tri dana u Novom Pazaru na Trgu Gazi Isa-bega od 12 sati počinje potpisivanje peticije za ukidanje rijaliti programa. Kao društvo su, kažu organizatori, prepoznali negativnu pojavu ovakvog programskog sadržaja i kao prosvjetni radnici imaju moralnu obavezu da zaustave njegovo emitiranje.

-Mi smo ponudili alternativu kao prosvjetni radnici, kao društvo i imali smo situaciju da djeca ne gledaju rijaliti programe već im je samo potrebno da im se ponudi jedan dobar sadržaj koji nudi pozitivne vrijednosti za koje se moramo izlagati i izboriti da uživaju u tim vrijednostima jer samo tako možemo imati svjetliju budućnost, kaže Bahrija Sijarić predsjednik Asocijacije prosvjetara Sandžaka

Upućuju poziv žiteljima i ostalih gradova u Sandžaku.

-Pozivam sve ljude koji smatraju da su rijaliti programi štetni za nas kao društvo, za zemlju, zajednicu da dođu sutra i svojim potpisom podrže Peticiju ograničavanja rijaliti programa i uvođenje dječijeg programa ne samo na nivou grada već na nivou države.

Prikupljanje potpisa najavljeno i u Tutinu, Priboju, Sjenici.  Asocijacija prosvjetara Sandžaka akciju potpisivanje peticije na nivo udržave provodi pod pokroviteljstvom Udruženja građana „Srbija u pokretu“.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img