Ugljanin: Izbiti Džudžu i Vučiću iz glave pokušaj uvođenja vanrednih mjera u BNV

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dezinformacijama neko pokušava, kaže nosilac liste “Samoopredjeljenje“ Sulejman Ugljanin, diskreditirati Bošnjačko nacionalno vijeće. Iako je, kako ga naziva, od dosadašnjeg  predsjednika Esada Džudža mailom dobio poziv za treću sjednicu BNV-a zakazanu u ponedjeljak, 24. jun, Ugljanin obavještava javnost da se radi o zabuni ili falsifikatu.

Da podsjetimo, prethodno je lista Samoopredjeljenje optužila aktualnog predsjednika Esada Džudža da zajedno sa strukturama predsjednika države radi na tome da BNV stavi pod kontrolu Aleksandra Vučića.

– Treća sjednica sa istim potpisom istog predsjednika sazvana je i održana 11. maja ove godine s jednom tačkom dnevnog reda: Obraćanje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića vijećnicima pri čemu mu je i dodijeljena plaketa. Na ovoj sjednici bilo je prisutno 31 od 35 vijećnika. Radi se o očiglednoj zabuni ili nekom falsifikatu koju Vučićeve tajne službe pokušavaju, imaju moć, da zbune javnost, kaže Ugljanin.

Iako u pozivu za 11. maj stoji da je riječ o Svečanoj sjednici BNV-a, što zakonski odstupa od redovne sjednice, Ugljanin nastavlja insistirati ističući da naredna sjednica BNV-a treba biti održana najkasnije do 11. novembra ove godine. I nije se, kaže, ušlo u škripac s vremenom kako se šire dezinformacije u javnosti.

– I da izbijemo Vučićevoj administraciji iz glave da pokuša da uvede vanredne mjere zbog tih takozvanih nekih rokova.

O finansijskom planu BNV, što je navedeno kao jedna od tačaka sjednice koju je Džudžo sazvao za ponedjeljak, može se raspravljati tek kada stigne rješenje o pripadajućim sredstvima za ovu godinu od nadležne republičke institucije, a prije toga nikako. Demantuje i da je Džudžu zabranjen ulazak u BNV.

– Što je potpuna laž. Ovaj saziv koji sam ja dobio Džudžo je prekjučer poslao, kako ovdje vidim i sa ovim zavodnim brojem i sa pečatom, iz prostorija Vijeća. I kaže, materijal s ove sjednice proslijedit će vam stručna služba glavnog ureda Vijeća.

Poručuje da u ponedjeljak jedino može biti održana četvrta sjednica i to  ukoliko se usaglase s listom „Vakat je“. U tom slučaju na dnevnom redu mogu biti samo smjena Esada Džudže i proglašenje 28. septembra Danom Bošnjaka.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img