AMK Novi Pazar i dalje dominira Balkanom

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Samo što je stigao sa takmičenja iz Mostara, vozač i prvi čovjek AMK Novi Pazar Esad Bole Došljak ugostio nas je gdje smo razgovarali o protekloj reviji u Mostaru. Ovo takmičenje sigurno će ostati zapamćeno kao i ne tako omiljeno, obzirom da je gotovo svim vozačima i ekipama od samog početka sve išlo naopako. Prvog dana takmičenja nezgoda tokom trke u kojoj je samo Božijom voljom i svojom spretnošću i profesionalnošću Došljak uspio sačuvati glavu i vozilo. Da stvar bude još gora, krivac je bio protivnik kojem je u zadnjih 70-tak metara trke duge 402 metra otpao točak sa sve amortizerom i poluosovinom. Sada kada su se emocije slegle i uprkos nezgodi AMK Novi Pazar došao sa pobjedničkim naslovom kući, Esad govori o cijeloj situaciji.

“Mom kolegi danijelu Kovačiću iz AMK Siget iz Zagreba koji je vozio sa moje lijeve strane pri brzini otkinuo se zadnji lijevi točak sa sve amortizerom, poluosovinom i glavčinom. Taj dio išao je pravo prema mojoj šoferšajbni. Uspio sam lijevim jakim rikošetom da eskiviram taj dio i izbjegnem točak, međutim samo što sam to izbjegao ispred mene se pojavljuju poluosovina i amortizer, kao u nekoj igrici ili u nekom akcionom filmu. Onda radim jaki rikošet na desnu stranu. Tu Korsa dobija bočno klizanje. Vidio sam u tom trenutku da je Kovačić prošao kroz cilj na tri točka, dok sam ja kroz cilj prošao bočno, što se ne pamti da je ikad iko u dosadašnjim trkama uspio kroz cilj proći bočno. Njegovo vrijeme iznosilo je 10,4 sekudne, moje 11,0 sekudni i to sa kočenjem”, kazao je Došljak.

Razgovor sa Došljakom

Hladna glava i reakcija bez straha najbitnija u takvim momentima. To je Boletova poruka i drugim vozačima. Pri brzini od 230 km/h, koliko je u tom trenutku išao sa Korsom, Esad ističe, nije smjelo naglo da se koči, jer bi uslijedilo prevrtanje.

“Nekoliko desetina metara, mislim 80 ili 90 sam se vrtio oko svoje ose i uspio sam zadržati auto na stazi. Bilo je jako rizično po život, jer da sam izletio sa staze bila bi to teška nezgoda. Hvala Allahu što se to nije dogodilo. Međutim tu nije kraj. Ja sam se bočno zaustavio, a onda sam vidio Kovačića kako je nekih 300-400 metara nastavio sa tri točka preko cilja. Tamo ga je čekao betonski zid sa čeličnom ogradom, ali tu dolazi profesionalizam do izražaja, on je naglim zaokretajem u lijevu stranu otišao. Tamo je bila šuma, na sreću nisu bila debela stabla, više neko šipražje i rastinje, nakon nekih 80-tak metara kroz to rastinje on se na sreću zaustavlja. Vidio sam da je Hitna pomoć odmah reagovala, Kovačić nije imao nekih većih povreda, osim šoka koji je doživio usljed nezgode”, rekao je Došljak.

Uprkos svemu, Esad Došljak osvojio je prvo mjesto na Regionalnom kupu u brzinskoj vožnji u Klasi p2 pro rwd. On je ostvario najbolje vreme od 10,603 sekunde, a trijumfu u Klasi p2 pro rwd dodao je i drugo mjesto u Klasi 10 sekundi. Cijeli razgovor, brojne korisne savjete mladim vozačima, kao i detalje sa takmičenja pogledajte u večerašnjem izdanju emisije “Iz svijeta sporta”, na Sandžak tevelziji.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img