Promovisani maturanti medresa i srednjoškolskih ustanova IZ u BiH

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini organizirana manifestacija ”Maturalni dan 2019.“, kojom je promovirana nova generacija maturanata i maturantica medresa i srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u BiH. U Sarajevu svršenici medresa i islamskih gimnazija od Zagreba, preko Cazina, Travnika, Sarajeva, Visokog, Mostara  do Novog Pazara.

Veliki dan za maturante koji svečano privode kraju jednu značajnu etapu svog života, obrazovanja i sazrijevanja kao ljudi. Ovo je prema riječima reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića , uspjeh i profesora i roditelja, kao i cijele zajednice čija su budućnost.

-Ni najbolji vjetar ne odgovara onome ko ne zna kamo plovi. Zato se slobodno otisnite u život. Ne plašite se onoga što vas očekuje nego se pouzdajte u Boga i ono što ste naučili. Neka vam vaša vjera bude vodilja i nada, naveo je Kavazović.

Zajednici su, kaže, potrebni obrazovani ljudi u svim sferama života koji nose u svojim prsima nauk vjere i koji znaju šta znači pripadati zajednici i domovini. Poručuje i kako je život pred njima pun iskušenja.

– Mnogo zlo će vas mamiti, ali gledajte da vas ništa ne omami. Vrata su otvorena, život je pred vama. Vi sada birate kojim ćete putem krenuti, rekao je reis Kavazović.

Poručuje da svoju budućnost planiraju u Bosni i da domovinu ne gube iz vida ma gdje bili i šta radili. Uručena su priznanja učenicima generacije, među kojima su i Amina Plojović i Mujo Bećirović svršenici Medrese Gazi Isa-beg u Novom pazaru. Manifestacija je održana uz prigodan vjerski i kulturni program.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img