Obilježavanje Dana Grada: Pazar na Dar

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Pazar na Dar u okviru Dana Grada manifestacija koju već tradiocionalno priređuje Turistička organizacija Novog Pazara. Trajat će do 21. aprila.

-Cilj ove manifestacije je da svi koji se bave izradom suvenira, unikatnih radova, rukotvorina, iznesu svoje proizvode i zarade prodajom. Svake godine je sve bolje i bolje. Turistička organizacija ima u planu da nastavi ovaj duh prodaje. Poslije Dana Grada raspisat ćemo konkurs gdje će ljudi moći da se prijave i ponovo učestvuju u nekoj ovakvoj manifestaciji, kaže Tanja Ratković direktorica Turističke organizacije Novi Pazar.

Gospođa Fifa Koca za sebe kaže strastveni je ljubitelj starih zanata. Trenutno ima 150 rukotvorina.

-Podržavam ovaj projekt i zahvaljujem se Turističkoj organizaciji koja nas uvijek uvažava. Borimo se, hoćemo da radimo, imamo od Allaha dar, ne samo ja nego i više nas  i imamo podršku za osnaživanje. Uvijek je lijepo vidjet a nešto i prodat.

Trude se što više oživjeti stare zanate.

-Članica sam Udruženja „Pazarski bazar rukotvorina“. Mi smo mlado Udruženje, trenutno nas je sedam, tkalje i vezilje. Pre dstavila sam nakit kojeg sa ranije radila, mada sam se preorijentisala na vez. Bavimo se i izradom suvenira, ističe Hajrija Nikšić i dodaje da je cilj ljubav prema starim zanatima prenijeti na mlade.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img