Home Vijesti U Petnjici organizirana večer poezije mladih pjesnika

U Petnjici organizirana večer poezije mladih pjesnika

381
0

U Bošnjačkom kulturkom centru „Sandžak” u Petnjici organizirana je večer poezije mladih pjesnika pod nazivom “Poezijom kroz Sandžak”.

Učesnici su bili omladinci Bošnjačke kulturne zajednice koji su se prisutnima predstavili kroz kulturno umjetnički sadržaj.

Oni su naglasili da će se ova saradnja sa Bošnjačkom kulturnom zajednicom nastavili.

“Generalno, zadovoljni smo večerašnjim događajem. Mladi su imali prilike pokazati svoje umijeće, kroz kazivanje stihova poznatih pisaca, kao i predstaviti neke od pjesama naših mladih autora. Mi ćemo se truditi da i u buduće organizujemo ovakve i slične događaje na kojima će mladi imati prilike čuti nešto lijepo i korisno.” Istakao Faruk Halilović.

“Cilj našeg dolaska je druženje i upoznavanje omladine sa Bošnjačkom poezijom i sandžačkim mjestima. Zahvaljujem se Bošnjačkoj kulturnoj zajednici što nam je omogućila da organizujemo ovu večer i nadam se da će se naša saradnja nastaviti. Posebno bih se zahvalila Almiru Muratoviću koji je svojim angažmanom puno doprinio da ova književna večer prođe zapaženo u najboljem mogućem svjetlu.” Istakla Sanida Selimović

Potpredsjednik Bošnjačke kulturne zajednice zahvalan omladincima što su uzeli učešće u ovom programu.

“Prisustvovali ste večeri poezije mladih pjesnika. Povod jeste da se na neki način upoznaju sandžački gradovi, omladina posebno. Zahvaljujem se mladima koji su učestvovali. Bošnjačka kulturna zajednica nastavlja sa ovim projektom u svim sandžačkim gradovima, pogotovo u Južnom Sandžaku tako da pozivam ljude da i oni prisustvuju na ovakviim događajima.” Istakao potpredsjednik BKZ-a Almir Muratović

Večer poezije organizirala je Bošnjačka kulturna zajednica.