Umra za mladog mujezina Kenana Drekovića

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Vakifi i džematlije Hanefy džamije u Novom Pazaru na Umru odlučili poslati mladog mujezina Kenana Drekovića. Video kad su mu saopštili da je baš on taj nikog nije ostao ravnodušnim. Dan prije odlaska na Umru napunit će 17 godina. Dijete je kakvo bi, kaže efendija Nicević, svaki roditelj poželio u svojoj kući.

Mladi mujezin u Hanefi džamiji Kenan Dreković učenik je drugog razreda Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru. Odličan učenik koji sve obaveze obavlja na vrijeme, sedamnaest godina puni dan prije odlaska na Umru.

-Tu noć kad je bilo moj razrednik Demir Madžović poslao je snimak na grupu i odmah su počele da stižu da stižu poruke da mi čestitaju drugovi. Od silnog uzbuđenja nisam mogao da spavam čak me i glava boljela. Nadam se da će Allah dati svima to da osjete jer ne mogu da opišem ničim, kaže Kenan.

Sve džematlije, bez obzira na godine, podjednako se raduju

-Dečko je zaslužio. Ide u Medresu, redovan je ovdje mujezin, dobro se održava džamija, kad je sedžada isto je dolje kupi novac. Dobar je dečko i zaslužio je, kaže džematlija.

To je mladić kojeg bi, kaže efendija, svaki roditelj poželio.

-Allah dž.š. je udahnuo vakife koji su skupili pare i da baš njega pošalju. Što se kena tiče on je naš mujezin za svaku pohvalu. To je primjer dječaka kojeg bi poželio svaki roditelj  odgovoran, redovan. On se ni na jedan sabah nije uspavao a ne da ne dođe nikako. Uvijek kad ima neku obavezu javi se sat vremena ili čak i dan ranije. Prisustvuje svim aktivnostima vezanim za džamiju, predavanja, halka Kur’ana, podučavanje djece. Ide i u Školu Kur’ana, ide i u drugim džamijama na dersove, primjer ovom naselju da čovjek poželi da ima takvog sina, ističe Fikret ef. Nicević, gl.imam džamije Hanefy

-Kenču smo obradovali dan poslije rođendana. On nam je jako ažuran, mujezin više od godinu dana, ponaša se ekstra i sa starima i sa mladima. Jednostavno, obradovali smo dečka i to je to, kaže Munir Sokolović, predsjednik džamijskog odbora.

Kenan poručuje, samo čovjek ustrajan u dovi zna da će mu Allah dž.š. to i ispuniti i samo čeka taj dan

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img