Home Vijesti IUNP posjetili srednjoškolci Tehničke škole iz Novog Pazara

IUNP posjetili srednjoškolci Tehničke škole iz Novog Pazara

11
0

U okviru manifestacije “ Otvorena vrata Univerziteta “, srednjoškolci Tehničke škole posjetili su Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru.
Oni su tom prilikom obišli zgardu Univerziteta i upoznali se sa prostornim i tehničkim mogućnostima koje on pruža.
Srednjoškolci su upoznati i sa historijatom, funkcionisanjem, departmanima, centrima i nastavničkim kadrom Univerziteta.

“ Drago mi je što smo danas na Internacionalnom univerzitetu, zaista sam oduševljena svime što posjeduje ovaj univerzitet. Prije svega multimedialnom opremom, koja je zaista izvanredna. Također, ono što pruža ovaj univerzitet jeste što imamo šansu da budemo stipendisti i gdje možemo iskazati svoje veštine “, izjavila je učenica Almasa Omerović.

“ Posjetom Internacionalnog univerziteta, obišli smo i IT učionice, osim svih standardnih kabineta koji su savremeno opremljeni. Oprema je doista dobra, računari su novije generacije. Ujedno su mi se i svidele sportske aktivnosti koje pruža ovaj univerzitet “, dodaje učenik Alen Tahirović.

“ Dolazim iz Tekstilne škole, smjera tehničar drumskog saobraćaja, na ovom univerzitetu mi je privukao pažnju Departman pravnih nauka, smjer kriminalistika. Upisao bih to, jer me kriminalistika zanima i to je nešto što nam se pruža u našem gradu “, ističe učenik Džemil Papić.

“ Učenica sam Tekstilne škole , smjera elektrotehničar – multimedia. Meni se najviše svideo Media centar jer u našoj školi nismo imali priliku da povežemo teoriju i praksu. Shodno tome, možemo raditi i studirati a to pruža Internacionalni univerzitet “, završava učenica Anela Ajdinović.

Učenici su također imali priliku prisustvovati izlaganju Digitalna zavisnost koje je održao prof. dr. Šemsudin Plojović. dekan Departmana za računarske nauke.

SANA – Zerina Bojadžić