Home Vijesti Studenti IUNP obilježili Međunarodni dan žena

Studenti IUNP obilježili Međunarodni dan žena

24
0

Širom svijeta danas se obiljeležava Međunarodni dan žena, 8. mart, u znak sjećanja na dan kada su žene počele da se bore za socijalnu, radnu i rodnu ravnopravnost. Tako su i studenti Internacionalnog univerziteta željeli da uljepšaju 8.mart sugrađankama.

“ Studenti Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, kao studenti koji su svesni i odgovorni, ali i korisni članovi društvene zajednice, i danas su obradovali svoje sugrađanke. Izasli su na trg Gazi Beg Iskahovića i svakoj su sugrađanki su podjelili cvijet, kako bi na taj način obilježili ovaj dan žena. Dan kada su se žene još u 19.vijeku izborile za svoja prava “, kažala je PR Internacionalnog univerziteta, Jasmina Nikšić.

Želimo da i na ovaj način doprinosimo boljitku naše zajednice, i da su majke, sestre svakog dana voljene a ovo je samo simbol pažnje koju mi želimo preneti, kažu studenti.

“ Ovo je još jedan dokaz da Internacionalni univerzitet brine o svojoj zajednici, da jednu instituciju, majku, ženu prije svega, obraduje na ovaj dan. Željeli smo da na ovaj dan, kao studenti, obilježimo na pravi način i da izmamimo osmjeh svakoj sugrađanki “, dodaje studentica Internacionalnog univerziteta Esma Ljajić.


Taj dan je nešto više od buketa cveća i lepe reči, taj dan je tu da nas podseća na značaj borbe za ženska prava i rodnu ravnopravnost, ali i na činjenicu da ta borba traje i dalje.

SANA – Zerina Bojadžić