Peta zimska Džipijada u Rožajama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Petu godinu zaredom Džip klub ” Hajla “, organizira međunarodnu Džipijadu. Turističko- takmičarsku manifestaciju koja ima za cilj prije svega da predstavi turističke potencijale kao i prirodne ljepote Rožaja. Dzipijadu je ove godine otvorio predsjednik općine Almir Avdic.

“ Smatram da je ovaj vid manifestacija, promovira i pozitivne i negativne vrijednosti. Prije svega, dobro druženje, dobra iskustva ali se nadam da ćete steći nova prijateljstva. Zahvalio bih se džip klubu “Hajla “ koji su saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom, uspjeli su da uspješno da organiziraju i ovu manifestaciju. “ izjavio je predsjednik općine Rožaje Almif Avdić.

Predsjednik dzip-kluba Hajla, je dao instrukcijie, pozeleo srecu svim ucesnicima. Zahvalio se svima, na ucescu ali i svima u organizacionom timu.

“ Krećemo na jednu zaista zahtjevnu i tešku stazu, punu snijega i leda. Ali u saradnji sa opštinom i samom turističkom organizacijom, uspjeli smo da sve organiziramo, očistimo put i postavimo staze. Nadam se da niko neće zamjeriti ako budu postojali propusti, zbog snijega ali i blata “ dodaje predsjednik džip kluba “ Hajla “ Ferid Fetahović.

Pored toga, džipijada je i takmičarskog karaktera, pa oni najodvažniji i najspremniji svoja umijeća upravljanjem četvoro točkaša, savladavanju prepreka, pokazuju na poligonima dve klase – hard i soft. Možda i najznačajniji cilj džipijade jeste druženje učesnika.

Ove godine, zimska dzipijada ne okupila vise od 110 posada iz drzave, regiona i Evrope. Organizatori su zadovoljni ucesnicima a u prilog im idu i povoljne vremenske prilike.

SANA – Zerina Bojadžić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img