Sandžak TV na sastanku s bh. medijima u Rijasetu IZ

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Saborskoj sali Rijaseta IZ u BiH upriličen konsultativni sastanak s urednicima javnih i privatnih medija u Bosni i Hercegovini. Susretu prisustvovali i predstavnici Sandžak TV. Poseban fokus na sadržajima koji će biti promovirani tokom mjeseca Ramazana.

Kao najveći utisak s ovog sastanka i ono što me najviše dojmilo je poštivanje koje Rijaset uživa u bh. medijima. To sam donekle pokušao uporediti  s našom situacijom ovdje u Sandžaku gdje IZ slobodno možemo reći ima jedan skučen manevar kada je saradnja s medijima u pitanju. Situacija u BiH je na jednom sasvim drugom nivou. Mediji daju punu podršku i stavljaju se na raspolaganje IZ, a s druge strane IZ stavlja se na raspolaganje njima, kaže Salahudin Fetić, direktor STV.

Direktor Media centra IZ u BiH Amir Sakić istakao da su IZ u BiH zajedno s Upravom za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH i Media centrom IZ u BiH zainteresirani za adekvatnu prezentaciju vjerskih sadržaja, islamskih tema i islamskih vrijednosti kroz javne i privatne medije.Ovakva saradnja, vjeruju, bit će nastavljena i u buduće.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img