U Srbiji od gripe umrlo šest ljudi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Od posljedica virusa gripe u Srbiji je od početka sezone umrlo šestero ljudi, a registrovano je 68.516 oboljelih sa simptomima sličnim gripi, što je za 10% više nego u istom periodu prošle godine. Proteklog vikenda u Nišu zabilježena dva smrtna slučaja a kod tih osoba laboratorijski je dokazano prisustvo gripa tipa A (H1N1). 

Sjeničak (34), obolijevši od gripe, preminuo je u Opštoj bolnici u Užicama. Direktorica te zdravstvene ustanove Aleksandra Andrić izjavila da je njemu bila postavljena dijagnoza gripe koja je izazvala komplikacije u vidu upale pluća.

Foto:Nasatv

“Komplikacija je zahtijevala i pomoć vještačkih pluća, ali je nažalost, preminuo. Obdukcija nije rađena, ali se radi o pacijentu koji je imao postavljenu dijagnozu gripe”, kazala je Andrić.

Ona je dodala da je u Zlatiborskom okrugu zabilježen još jedan smrtni slučaj, a radi se o ženi koja je imala 67 godina iz Užica.

U Novom Pazaru za sada nema zabilježenih informacija o oblijevanju od gripe. Posjete u Kličničkom centru u Beogradu i u Nišu zabranjene su.

Sana / Izvor: Agencije

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img