U BKC Sandžak u Vecikonu promovisano djelo “Budi bolji čovjek”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U prostorijama BKC Sandžak u Vecikonu upriličena promocija djela “Budi bolji čovjek”, autora Sabahuddina ef. Sijamhodžića.

Ocijenjena najvišom ocjenom od strane eminentnih stručnjaka kakvi su akademik Ferid Muhić, Nezim ef. Halilović – Muderris, te tvorac brojnih dokumentaraca o Bošnjacima Avdo Huseinović, ova knjiga govori o nizu svakodnevnih tema, sa oko stotinu naslova smještenih na 300 stranica finog dizajna.

I kako reče akademik Muhić: “Prijeko je potrebna i, nadasve korisna, poučna i zanimljivo ispričana priča o potrebi očuvanja najviših vrijednosti vjere u životu muslimana vjernika i njihovih iskušenja u lavirintima savremenog života”.

Veliki broj zainteresiranih Bošnjaka došao je čuti par riječi sa promocije. Uvodnu riječ imao je gost BKC Sandžak u Vecikonu Hamza Škrijelj, čitajući određene odlomke iz knjige.

Obzirom da džemat St. Galen u dogledno vrijeme planira kupiti prostorije za džemat, svako ko je uvakufio određenu svotu novca u tu svrhu knjigu je dobio na poklon, jer je samim tim odlučio biti bolji čovjek.

Emotivna i realna, iskrena i otvorena, direktna i poučna – kao takva oduševila je čitalačku publiku širom svijeta, te nema kontinenta, kako reče autor, gdje nije stigla.

Nakon promocije djela upriličena je večera i druženje svih prisutnih. BKC Sandžak u švajcarskom gradu Vecikon idealan je primjer prave organiziranosti da jedini slobodni dani u sedmici prođu u druženju i korisnom muhabetu.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA


- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img