Home Vijesti Tehički pregledi i agencije prestaju sa radom

Tehički pregledi i agencije prestaju sa radom

216
0
Foto: Informer

Vlasnici tehničkih pregleda i agencija za registraciju najavljuju da će u narednih mjesec dana prestati da rade osiguranje vozila jer zbog niskih provizija od pet odsto od premije osiguranja posluju s gubicima.

Iz agencije za tehnički pregled Srbija istakli da navedeni problem postoji već četvrti mjesec te da su mnogi njihovi članovi na rubu egzistencije.

“ATP Srbija je udruženje agencija za registraciju vozila i osnivača tehničkih pregleda Srbije koje je dalo podršku PKS u pregovorima sa UOS oko predloga izmena i dopuna Zakona o osiguranju i Zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju i čiji je krajnji cilj izmena pripadajuće provizije po polisama AO.

Pregovori još uvek nisu počeli usled odlaganja od strane UOS.

S obzirom na činjenicu da navedeni problem postoji već četvrti mesec, mnogi naši članovi su na rubu egzistencije i mnoge porodične firme su pred gašenjem delatnosti.

ATP Srbija se zalaže za poštovanje svih zakona Republike Srbije ali istovremeno i zahteva od drugih učesnika na tržištu osiguranja da učine isto, a posebno od osiguravajućih društava. Dosadašnji način kontrole učešća na tržištu glavna je tema predstojećeg sastanka.

Informacije do sada objavljivanje u medijima od strane predstavnika drugih strukovnih

udruženja, nećemo komentarisati ali pripremamo sastanak sa tim organizacijama I udruženjima, kao I sa gospodinom Zoranom Peševskim sa ciljem formulisanja zajedničkog stava i nastupa u javnosti.

ATP Srbija će iskoristiti sve raspoložive mogućnosti koje su u ustavnim i zakonskim okvirima da se izbori za prava svojih članova ali i svih drugih kolega. Vremena za čekanje nema mnogo i ukoliko se postojeće stanje urgentno ne prevaziđe, javnost ćemo obavestiti o kontra merama koje ćemo biti prinuđeni da sprovedemo u cilju očuvanja egzistencije svih nas.” istakao predsjednik ATP Srbija

Vladan Rakić predsjednik ATP Srbija

Kako smo saznali od vlasnika tehničkih pregleda u Novom Pazaru oni ce nastviti da rade po starom, pa će vozačim registracija vozila i dalje biti olakšana.