Tutin: Vlast čisti snijeg po stranačkoj pripadnosti

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

 

U Tutinu u subotu katastrofa, ni sami centar grada nije očišćen od snijega. Jedino ko čisti su pješaci i vozila. Tamošnjoj vlasti, kažu, i vremenske nepogode idu u korist.

-Mi ih pitamo šta je s tim budžetom i gdje je usmjeren novac predviđen za čišćenje snijega. Trebali su da se spreme  da bi narodu mogli očistiti Trg i ulice, kaže Ljutvija Balkan član Predsjedništva SPP za dijasporu

Prema selima još teža situacija

-Svi se žale. Kažu, niko ih ne obilazi, niko da pita, da pozove. U nekim selima gdje vladajuća strana ima svoje ljude pa je čak čišćeno do štala, a izbjegavaju one koji nisu njima naklonjeni.

Nije, kažu, ni dobro, a ni ljudski selektivno čistiti puteve.

-Da se čiste putevi tamo gdje oni imaju većinu ili su je kupili a da se ne čiste tmo gdje su ljudi glasali po svojoj volji i kako se glasa po čitavom civilizovanom svijetu. Kada imate posla s ljudima kao što su oni ni to nije iznenađenje. To je jedan od načina na koji se oni obračunavaju s ljudima koji hoće slobodno da misle, ističe Zaim Redžepović predsjednik OO SPP Tutin.

Apelovat će, poručuju, i vršiti pritisak da svi putevi budu očišćeni.

-Bit će očišćeni. Vršit ćemo pritisak, prije svega, na one koji su prije nekoliko mjeseci govorili o samoopredjeljenju i da napravimo sopstvenu državu u kojoj bi sve bilo med i mlijeko.

Pokazuje se i na ovom primjeru da vlast u Tutinu nije čak u stanju organizovati čišćenje običnog puta do nekog sela ili domaćinstva. Ako, kažu, imate ljude koji funkcije obavljaju jer su pripadnici neke stranke ne može se očekivati da poštuju sistem institucionalnog rješavanja bilo kojeg problema.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img